Met deze tips plan je een onvergetelijke stedentrip naar Rome

Alle wegen leiden naar Rome, is hoe het gezegde luid. Rome is de hoofdstad van Italië en heeft je veel te bieden. Zonder twijfel behoort Rome tot de mooiste steden ter wereld en is er genoeg te bekijken en beleven. Sommige mensen zeggen zelfs dat een citytrip van 2 of 3 dagen onderdoet aan de stad. Wanneer je naar Rome gaat kun je dus beter 4 of 5 dagen boeken. In deze blog lees je waarom Rome een leuke bestemming is voor je stedentrip, hoe je lange wachtrijen bij bepaalde musea kunt voorkomen en wat de meerwaarde is van een fietstour door Rome.

Waarom is Rome een gave bestemming voor jouw stedentrip?

Rome, de stad van de Romeinen, prachtige architectuur, geweldige musea met de mooiste kunst, heerlijk eten en de lekkerste wijnen en drankjes. Wie houdt er niet van? De mooiste bezienswaardigheden zijn het Vaticaan, Colosseum, Trevifontein, Pantheon, Engelenburcht, Galleria Borghese, Forum Romanum en de Thermen van Caracalla. Je kunt je dagen in de musea en tussen de architectuur afwisselen met dagjes shoppen en het uitproberen van de lekkerste restaurants, bars en broodjeszaken. Rome heeft voor ieder wat wils en is ook zeker kindvriendelijk. Je hebt geen huurauto nodig als je in de stad bent, aangezien alles redelijk op loopafstand is.

Voorkom lange wachtrijen en koop een citypas

Doordat Rome een populaire stad is die veel musea en prachtige architectuur te bieden heeft, kunnen de wachtrijen en wachttijden soms erg lang zijn. Iedereen wil natuurlijk van dichtbij van het moois kunnen genieten. Gelukkig is hier een heel handige oplossing voor te bedenken. Je zou namelijk een citypas kunnen kopen, waardoor je vaak ook met korting een bepaald tijdslot kunt kopen voor het Colosseum of het Vaticaan museum. De citypas kun je daarnaast ook in het openbaar vervoer gebruiken, zodat jij je voeten een beetje kunt sparen na een hele dag lopen.

De citypas kun je van tevoren kopen, zodat hij op je ligt te wachten als je in de stad aankomt. Houd wel in de gaten dat de citypas vaak op exacte data geldig is, waardoor je het niet op andere momenten kunt gebruiken.

Een geweldige fietstour mag zeker niet ontbreken

Wist je dat er in Rome veel mensen op de fiets naar hun werk gaan? Natuurlijk zie je overal ook de Vespa’s en motorscooters voorbijkomen, maar de fiets past ook zeker bij deze stad. Je kunt uit verschillende fietstours kiezen, sommige gaan langs alle bezienswaardigheden in de stad, terwijl anderen het weer combineren met een leuke foodtour. De fiets foodtour wordt steeds populairder. Want naast dat je een aantal van de bezienswaardigheden aandoet, ga je ook langs interessante bakkers, ijssalons en bars of restaurants.

Hoe leuk is het om onderweg de lekkerste hapjes, koffies en drankjes te proeven? Dat maakt je bezoek aan Rome al helemaal compleet. Bovendien leer je meer over de lokale lekkernijen en kom je erachter dat er meer dan pizza of pasta te eten is in Italië.