Maak je eigen herfst accessoires

Wanneer het buiten alsmaar kouder wordt, is het tijd om binnenshuis meer warmte te creëren. De herfst brengt de mooiste kleuren met zich mee, waar je genoeg leuke dingen mee kunt maken. Ben je op zoek naar leuke decoraties voor in huis en ben je creatief aangelegd? Dan vind je in deze blog een aantal doe-het-zelf creaties terug waar je zeker wel een middag zoet mee zult zijn. Dit is trouwens ook erg leuk om samen met de kinderen te doen, mochten jullie op een regenachtige zondag nog geen plannen hebben.

Laat een bladerstempel achter

Voordat je aan dit knutselwerk kunt beginnen is het belangrijk dat je de natuur in gaat. Maak een prachtige herfstwandeling en zoek een aantal gedroogde bladeren uit. Des te meer verschillende kleuren en vormen je verzamelt, des te beter je dit straks kunt inzetten. Wanneer je de bladeren hebt verzameld, heb je alleen nog maar stukken stof, textielverf en krantenpapier nodig voor je ermee aan de slag kunt.

Voor de stukken stof kun je gerust een effen tafellaken of kussenslopen voor gebruiken. Leg een krant tussen de stof, zodat de textielverf niet doorlekt. Beschilder de gevonden bladeren met de kleur textielverf naar keuze en gebruik het blad als een stempel op de stof. Houd het blad nadat het ingeverft is eerst tegen een stuk papier, zodat de dikste verf eraf gaat en je geen klonten op de stof krijgt. Als het je lukt, heb je nu een prachtig tafelkleed of kussen met de afdruk van een herfstblad erop.

Maak je eigen sfeerverlichting

Maak een prachtige pot voor waxinelichtjes, waarmee je een warme en gezellige sfeer in huis creëert. Voor dit doe-het-zelf idee heb je lege jampotten, glazen bekers of iets anders doorzichtigs nodig. Verzamel buiten een paar mooie takken en bladeren in elke herfstkleur die je kunt vinden. Hierna kun je ze met lijm en een speciale schuimborstel op de glazen of doorzichtige potten plakken. Wanneer je er een waxinelichtje in doet zullen de bladeren prachtig oplichten. Het mooie is dat de kleuren van de bladeren over je tafel verspreidt zullen worden door het licht wat ze afgeven. Dit geeft een prachtig effect.

Versier je woonkamer met een bladerschaal

Heb jij een grote fruitschaal of een schaal waarin jullie de sleutels neerleggen of andere prulletjes in bewaren? Dan is het een leuk idee om die schaal een herfst make over te geven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn de schaal, herfstbladeren, een ballon, een speld, lijm en een mengkom. Blaas eerst de ballon op en plaats deze in de mengkom zodat de ballon niet weg kan glijden. Smeer er veel lijm overheen en leg hier de gevonden herfstbladeren overheen. Maak eerst 1 laag en laat dit goed drogen. Daarna kun je er nog een laag met bladeren overheen maken. Is alle lijm droog? Prik de ballon dan lek met de speld. Wow, je hebt nu een bladerschaal die je om je andere schaal heen kunt doen als prachtige herfstversiering.