Kunststof, om lekker te wonen

Kunststof, om lekker te wonen

Het zijn bijzondere tijden waarin we leven, maar een ding lijkt wel duidelijk: goedkope energie is iets uit het verleden. Dat is geen prettig idee in een landje waar het misschien niet extreem koud wordt, maar het wel prettig is om het in de winter aangenaam te houden. Hiertoe zet je isolatie in om energie te sparen en de woning comfortabel te maken. Kunststof is hierbij een goede optie zoals je hieronder kan lezen. Kozijnen en deuren kunnen ook in kunststof worden geleverd en zien er altijd elegant en strak uit. Heb jij al gekozen voor kunststof?

Kunststof kozijnen

Het is eigenlijk al een vanzelfsprekendheid geworden om te kiezen voor kunststof ramen. Kunststof ziet er strak uit en kan in allerlei kleuren worden geleverd, dus ook kozijnen die het goed doen in jouw huis. Het past uitstekend bij een minimalistisch interieur. Kunststof is zeer goed bestand tegen ons klimaat en gaat vele jaren mee zonder dat er veel onderhoud hoeft plaats te vinden. Kunststof hoef je niet te schilderen en schoonmaken is erg eenvoudig met behulp van een vochtig doekje. Tevens heeft een kunststof kozijn zeer goede isolerende eigenschappen. Dat is mogelijk omdat een dergelijk kozijn voorzien is van een honingraatstructuur en niet massief is. Hierdoor bevindt zich een luchtlaag in het kozijn waardoor er zowel in de zomer als de winter een isolerende werking is. Daarbij wordt tevens geluid goed gedempt. Een kunststof kozijn met dubbelglas zorgt voor een uitstekende isolatie.

Kunststof deuren

Waar het gebruik van kunststof kozijnen al volledig ingeburgerd is, zijn kunststof deuren bezig aan een opmars. Een kunststof schuifdeur is relatief bekend, maar een voordeur of achterdeur is nog in opkomst. Bij deuren wordt in het algemeen gedacht aan hout of metaal maar kunststof is beslist een optie die op sommige punten een deur van een andere materiaal overtreft. In de eerste plaats kunnen kunststof deuren worden geleverd die praktisch niet te onderscheiden zijn van hout. Wellicht dat je al eens bewonderend hebt bekeken naar een mooie voordeur zonder te beseffen dat deze van kunststof was gemaakt in plaats van hout.

Een kunststof deur is meer geschikt voor ons klimaat dat hout. Vocht heeft altijd invloed op hout en dat betekent dat een houten deur aan de buitenkant onderhoud nodig heeft om lang mee te gaan. Schilderen of lakken is niet ieders favoriete hobby. Een kunststof deur heeft geen problemen met vocht en blijft jarenlang mooi zonder meer onderhoud dan af en toe een vochtig doekje. De meeste deuren van kunststof zijn niet massief maar hebben een binnenwerk met honingraatstructuur. Dat geeft een deur extra stevigheid en zorgt voor een goede ‘pasvorm’ waardoor klemmen wordt voorkomen.

Daarnaast zorgt deze ten dele holle binnenruimte ook nog eens voor uitstekende isolerende eigenschappen. Net als bij de kunststof kozijnen zorgt de lucht in de honingraat bij een kunststof deur dat warmte in de winter blijft waar die hoort, namelijk in huis. Ook zorgt een kunststof deur voor demping van geluid. Een deur van kunststof kan geheel op maat en conform jouw smaak worden gemaakt.