Haal de lente in huis met pastelkleuren

Bij lente denk je aan vrolijke, zachte kleuren. De eerste zonnige dagen breken aan en het weer is heerlijk om de natuur te bewonderen. Hoe mooi zou het zijn om een stukje lente in huis te halen? Zo kun je het hele jaar door genieten van jouw favoriete seizoen. Met welke kleuren creëer je nou de perfect lente look? Eigenlijk zijn alle pasteltinten hier geschikt voor. Denk bijvoorbeeld aan mint, lila of licht roze. Het zijn zachte, lichte kleuren die je ook buiten terug vindt in de lente.

Ruimte en licht

Pasteltinten zijn ook zeker geschikt voor op je muur. Een kleine kamer zal door een lichte pastel kleur een stuk ruimer lijken. Een kamer waar weinig licht binnen komt zal ook lichter lijken wanneer je pastelkleuren op de muren gebruikt. Pastelkleurige siergordijnen kunnen je ramen ook groter doen lijken. Sommige mensen zijn wat huiverige voor kleuren op de muur, omdat ze bang zijn dat het snel gaat vervelen. Het mooi aan pastelkleuren is dat ze zacht zijn en daardoor niet meteen opvallen of veel aandacht eisen. Dus wees vooral niet bang om een keer een vrolijke pastelkleur op je muur te doen.

Rust om je heen

Pastelkleuren zijn fris en vrolijk, eigenlijk zijn ze allemaal wel erg leuk. Let op dat je in je enthousiasme niet voor de volle regenboog gaat als je nog wat rust in de kamer wil hebben. Kies voor twee of drie verschillende kleuren die je laat terug komen in verschillende elementen. Om de balans en rust te bewaren kun je naast de pastel tinten met wit of lichte kleuren hout werken. Zorg bij je kleurcombinaties dat de kleuren niet te ver van elkaar staan waardoor ze enorm opvallen, daarmee creëer je alsnog drukte.

Gebruik accessoires

Wanneer je gek bent van accessoires is het ook belangrijk om het te houden bij de twee of drie eerder gekozen kleuren. Om de lente in huis te halen probeer je te werken met kenmerken van de lente. Zo kun je denken aan vaasjes met een paar bloemen erin of een lamp met warm licht en pastelkleurige lampenkap. Voor op de bank kun je effen pastelkleuren afwisselen met vrolijke printjes van bloemen of planten. Om wat extra warmte en gezelligheid in de kamer te brengen is een licht, zacht kleed ook erg leuk om te gebruiken.

Inspiratie op doen

Als je een kamer graag een make-over wil geven is het handig om goed te weten wat je wil. Om te weten wat je precies wil moet je inspiratie op doen. Dit is de perfecte gelegenheid om lekker een dagje meubelboulevards af te struinen. Je kunt natuurlijk ook een lange wandeling maken en kijken naar de kleuren in de natuur die jou het meeste trekken. Het maken van een moodboard is een leuke manier om je ideeën en opgedane inspiratie te visualiseren. Het moodboard kun je dan natuurlijk ook meenemen naar een woonwinkel waar de medewerkers je vast verder kunnen helpen.