Drie voordelen van duurzaam toiletpapier

Drie voordelen van duurzaam toiletpapier

Heb je toiletpapier nodig? Dan is de kans groot dat je hiervoor naar de supermarkt gaat. Wanneer je al lange tijd hetzelfde papier gebruikt en heir tevreden over bent, kies je hier nu waarschijnlijk opnieuw voor. Je weet in dat geval namelijk wat je kunt verwachten en hoeveel je betaalt. Maar hoe zit het eigenlijk met de duurzaamheid? Het merendeel van het toiletpapier dat in supermarkten verkocht wordt, is namelijk niet bepaald duurzaam. Toch moet je weten dat duurzaam toiletpapier de nodige voordelen met zich meebrengt. Om jouw ervan te overtuigen duurzaam wc papier te kopen, zetten we hieronder drie voordelen op een rijtje.

1. Je draagt jouw steentje bij aan het milieu

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat ze zelf een steentje bij kunnen dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen op jouw dak te leggen of jouw cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Toch zijn er ook minder ingrijpende dingen waardoor jij een bijdrage kunt leveren. Duurzaam wc papier is hier een goed voorbeeld van.

Voor de productie van wc papier is papier nodig. Hiervoor moeten bomen gekapt worden en dat is niet bepaald goed voor het klimaat. In tegenstelling tot het standaard wc papier uit de supermarkt is duurzaam toiletpapier 100% boomvriendelijk. Dit wil zegen dat het niet nodig is om bomen te kappen voor productie van dit wc papier. Duurzaam toiletpapier wordt namelijk gemaakt van volledig gerecycled papier.

Een ander groot voordeel van duurzaam toiletpapier is dat er bij de productie geen chloor, kleur- en geurstoffen worden gebruikt. Dit is een stuk beter voor het klimaat. Hier houdt het niet bij op, want ook de verpakking is duurzaam. Zo is de verpakking van duurzaam toiletpapier ook nog eens vrij van plastic.

2. Je bent vaak voordeliger uit

Veel mensen denken dat zij meer geld betalen voor een product dat op duurzame wijze geproduceerd is. Bij sommige producten is dit inderdaad het geval, maar voor duurzaam wc papier gaat dit over het algemeen niet op. Toch lijkt het op het eerste oog alsof duurzaam toiletpapier meer geld kost. Wanneer je kijkt naar de prijs per rol, betaal je inderdaad meer voor duurzaam wc papier.

Bij het vergelijken van toiletpapier kijken veel mensen naar de prijs per rol. Op deze manier achterhaal je makkelijk en snel wat het meest voordelige wc papier is. Duurzaam toiletpapier kost vaak meer per rol dan toiletpapier in de aanbieding. Hierdoor besluit je mogelijk toch om het niet-duurzame wc papier te kopen. Maar is dit wc papier echt goedkoper? Dat hoeft niet. Over het algemeen zit er namelijk meer papier op een rol duurzaam toiletpapier. Zo’n rol gaat langer mee, waardoor je onderaan de streep goedkoper uit kunt zijn. Schrijf duurzaam wc papier daarom nooit direct af.

3. Je bestelt het online

Een derde en laatste voordeel van duurzaam toiletpapier is dat je dit online kunt bestellen. Richt je hiervoor tot een webshop voor wc papier. Veel mensen denken dat de keuze hier beperkt is, maar dat is een misvatting. Je hebt behoorlijk wat te kiezen als het op duurzaam toiletpapier aankomt. Dit is één van de redenen om duurzaam wc papier online te bestellen. Tweede reden is dat het toiletpapier binnen een paar dagen na bestellen bij jou thuis afgeleverd wordt. Hierdoor hoef je er zelf de deur niet meer voor uit, iets wat wel het geval is als je jouw toiletpapier in de supermarkt koopt.