De beste motivatietips om het sporten thuis vol te houden

Soms heb je in alle drukte geen tijd voor een sportvereniging of om naar de sportschool te gaan. Gelukkig staat het internet bomvol met leuke workouts die je thuis kunt doen. Het beginnen met deze workouts is vaak niet het probleem, maar het regelmatig blijven doen is dat vaak wel. Je hebt geen sportvereniging of sportschoolabonnement nodig om fit en sterk te worden en te blijven. Je hebt wel boel motivatie nodig en een beetje discipline. Om het sporten thuis vol te houden is het belangrijk dat je er plezier in hebt. Lees verder voor dingen die jou hierbij kunnen helpen.

Deel het op in stukjes

Als je van plan was na een dag werken lekker een uurtje te gaan sporten kan dat flink tegen vallen. De duur van de workouts zorgt er bij de meeste mensen voor dat ze er tegen opzien en dat de motivatie om te beginnen laag is. Deel daarom je workoutplan op in kleinere sessies. Begin bijvoorbeeld in de ochtend met een kwartier sporten en ga na je werk nog een halfuurtje sporten. Door in de ochtend te sporten start je de dag met meer energie. Wat er die dag ook gebeurt, een kwartiertje sporten heb je dan in ieder geval gehad.

Varieer en doe het samen

Zorg voor genoeg variatie in je oefeningen. Herhalingen van sets oefeningen kan soms saai en demotiverend zijn. Het kan ook leuk zijn voorwerp te gebruiken tijdens je workout. Gebruik je creativiteit om originele uitdagende oefeningen te creëren. Gebruik bijvoorbeeld eens een stoel om op te steunen, sokken om mee te glijden of twee flesjes water als gewichten. Heb je een sportpartner die ook wat motivatie kan gebruiken, probeer dan eens een workout voor duo’s. Bedenk zelf leuke oefeningen of kies een van de vele filmpjes op het internet.

Netflix als partner

Als je weer eens bezig bent met het buikspierkwartier en de tijd stil lijkt te staan is dit de ideale oplossing. Zet een leuke serie of film op terwijl je bezig bent met je oefeningen. Op een andere apparaat zet je de timer of het workout filmpje aan. Je wordt afgeleid waardoor de tijd sneller gaat en je iets leuks doet. Ook neemt het sporten op deze manier geen tijd in beslag die je liever aan het kijken van films of series had besteed. Dit trucje kun je natuurlijk voor allerlei oefeningen gebruiken.

Wees lief voor jezelf

Het is natuurlijk goed om doelen te stellen en om te proberen gedisciplineerd te blijven sporten. Maar niet iedere dag heb je genoeg energie of zin om dit te kunnen doen. Ga jezelf op deze dagen niet forceren om te sporten. Als je lichaam moe is of je bent niet geconcentreerd op je oefeningen loop je kans op spierpijn of blessures. Sporten hoort leuk te zijn en je een goed gevoel te geven. Als je een dag hebt waarop sporten niet voor een goed gevoel gaat zorgen kun je het beter overslaan. Morgen weer een dag.