4 leuke stedentrips voor jou en je vrienden

Een stedentrip is ideaal om even te ontsnappen aan de dagelijkse verplichtingen. Met deze korte tripjes kun je vaak goedkoop veel van de wereld zien. En de wereld heeft zoveel moois te bieden. Ook is dit de perfecte gelegenheid voor wat quality time met je vrienden of vriendinnen. Samen de stad verkennen, cultuur snuiven, lokale gerechten uitproberen en dan gezellig naborrelen. Klinkt goed toch? De volgende steden zijn perfect om samen met je vrienden te bezoeken. Waar wacht je nog op? Kies samen jullie favoriete stad en boeken maar.

Wenen

Alleen de gebouwen in Wenen zijn al een lust voor het oog. Er zijn genoeg winkels in het centrum, maar ook voor cultuur en geschiedenis kun je in het centrum terecht. Beklim bijvoorbeeld een toren en geniet van het uitzicht. Paleis Schönbrunn is ook zeker het bezoeken waard. Bij aankomst ben je meteen onder de indruk van dit grote gebouw. De tuinen van het paleis zijn adembenemend en gratis te bezoeken. Er zit zelfs een dierentuin in de paleistuinen. Dierentuin Schönbrunn is erg groot en kent een grote variatie van dieren. Hier kun je een volle dag goed vertoeven.

Praag

De stad heeft veel historische bezienswaardigheden en prachtige architectuur. Ook heeft de stad en romantische uitstraling. Breng een bezoek aan de Praagse Burcht of de prachtige kathedraal en bewonder het astronomische uurwerk van Praag. In Praag vind je ook veel verschillende, interessante musea zoals bijvoorbeeld het Museum of Torture. Iets wat je echt moet proeven als je in Praag bent is een “Chimney”. Het lijkt op een schoorsteen waardoor het de naam Chimney heeft gekregen. Ze worden gebruikt als ijshoorntjes en zijn gemaakt van deeg dat bedekt is met kaneelsuiker.

Rome

De Italiaanse hoofdstad Rome is ook zeker een stad die je gezien moet hebben. Naast het indrukwekkende Colosseum en de Trevifontein heeft Rome nog veel meer fantastische bezienswaardigheden. Om zoveel mogelijk van Rome te kunnen zien is het aan te raden om met een tour mee te gaan. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende fietstours aangeboden waarmee je langs de highlights van Rome gaat. Ook voor een bezoek aan het Colosseum is een tour met gids aan te raden. Door de verhalen van de gids terwijl je door het Colosseum wandelt wordt je bezoek een levendige ervaring om nooit te vergeten.

Barcelona

Een tripje naar het mooie Barcelona is goed te combineren met een bezoek aan het strand. Zo kun je na het verkennen van deze grote stad even relaxen en afkoelen in zee. Wanneer je in Barcelona bent mag een bezoek aan de Segrada Familia natuurlijk niet ontbreken. Deze wereldberoemde basiliek is al van veraf te spotten. Het heeft een indrukwekkende architectuur. Om ook binnen een blik te kunnen werpen kun je beter ver van te voren kaarten kopen en reserveren, anders sta je uren in een lange rij te wachten. De culturele hotspot van Barcelona met vele winkels is de Ramblas, wat ook zeker een bezoek waardig is.