Edith's keuken – Edith Dourleijn

Wie is Edith?

Welkom in mijn keuken!
Zeven jaar geleden opende ik de digitale deur naar mijn keuken. Ik schrijf hier over wat ik mee maak in en rond mijn keuken.

- Bekijk hier hoe leuk anderen dat vinden.

Na een leven in de wetenschap ga ik nu door het leven met een pollepel in de ene en ene pen in de andere hand. Ik schrijf niet alleen voor mijn foodblog Edith’s keuken, maar ook voor koken.blog.nl en diverse magazines. Mijn interesse in koken en eten gaat verder dan alleen maar gezellig met z’n allen rond de tafel zitten. Ik denk graag verder na over waarom we rond die tafel zitten, waar ons eten vandaan komt en hoe we er mee om kunnen gaan om zo lekker mogelijk te eten.

Mijn kennis over koken heb ik al doende opgedaan, maar dat extra stapje maakte ik tijdens een koksopleiding. Nu deel ik mijn kennis, via mijn pen en toetsenbord, maar ook door er zoveel mogelijk over te praten. Als wetenschapper leerde ik interviewen en diep te graven over tal van maatschappelijke onderwerpen. Deze ervaring gebruik ik om te schrijven en vertellen over alles dat er in en om de keuken gebeurt. Om daarna lekker met familie en vrienden aan te schuiven van al het heerlijks dat we op tafel kunnen zetten.

In januari 2014 at ik mijn voorraadkast en vriezer zo goed mogelijk leeg, om naar California te verhuizen. Nu woon ik nog in een tijdelijk, klein appartement, zonder volledige uitrusting en een akelig lege voorraadkast. Gelukkig heb je niet zo veel nodig om toch iets lekkers op tafel te zetten. Toch?

 

- Bekijk hier mijn portfolio.

Naast zoveel mogelijk schrijven en praten over eten en koken, ben ik ook in mijn moestuin te vinden, ben ik een Bijendame en zit ik in het bestuur van Slow Food Kempen-Meierij.

Enne, wie is eediete?
Als drie-jarige werd ik eens eediete (spreek uit als ee-die-te) genoemd. Omdat de zussen van mijn oma in Frankrijk woonden kwamen we daar zo af en toe. Mijn Franse achter-achterneven hadden voor de gelegenheid drie woordjes Nederlands geleerd. Die klonken ongeveer zo: “Niette doen, eediete”.

Over de recepten:
Alle recepten zijn voor twee personen, tenzij anders aangegeven. Recepten die ik ‘vegetarisch’ noem bevatten geen vlees of vis. Wel kaas, eieren of andere dierlijke producten.

Let op:
De recepten en teksten op deze site zijn bedoeld om na te koken of om iets van op te steken. Mocht dit leiden tot nieuwe receptideeën of nieuwe culinaire inzichten, dan hoor ik dat graag. Een link en naamsvermelding van Edith’s keuken stel ik meer dan op prijs.

Wil je met mij in contact komen over deze website, dan kan dat via eediete [@] gmail.com.

.

Helaas, reageren is niet mogelijk.

BlogSociety

@EdithDourleijn