Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 20 10 2006, en geplaatst in de categorie ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/, ~ oven.

[vega] andijvietaart met blauwe kaas

Je zal bij hartige taarten niet zo snel aan een andijvietaart denken. Maar dat is wel reuze lekker. Dat heb ik gister proefondervindelijk ondervonden. Als je niet vertelt wat het hoofdingredient van deze quiche is, zal ook niemand dat raden, denk ik. Probeer het maar eens!
Oja, neem hiervoor een niet al te sterke blauwschimmel, zodat de smaken in balans blijven. En het recept is van Odin

andijvietaart1 krop andijvie, 1 ui, teentje knoflook
2 eieren, 0,5 dl crème fraîche, 100 gram blauwschimmelkaas
handje walnoten
ongeveer 4 tot 6 plakjes bladerdeeg
peper en zout

Andijvie wassen en in dunne repen snijden (of eerst snijden en mbv een vergiet wassen)
Ui met knoflook kort bakken in olijfolie.
Andijvie bij de ui en knoflook een paar minuten meebakken tot ze iets geslonken is.
Springvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
Eieren loskloppen met crème fraîche en wat peper en zout.
Noten hakken en kaas verbrokkelen en door het eimengsel roeren.
Groenten goed uitknijpen en in springvorm leggen, eimengsel erover en in ca. 40 min afbakken in een oven van 210 graden.

Ook koud erg lekker!

update: en het staat op de menukaart waar René hieronder aan refereert!

4 reacties

  1. Rene Sluijp
    09/24/2007

    Ziet er goed uit ik ga het maken en op mijn kaart zetten .

  2. Evelien
    04/24/2008

    Ik heb laatst andijvie geroerbakt met een rood uitje en knoflook. Was echt heerlijk! Andijvie is eigenlijk zo veelzijdig.

  3. Willem
    08/21/2011

    Tipje: Roer door de andijvie/uienmassa twee eetlepels havermout. Hierdoor wordt de kans kleiner dat de taart bij het snijden uitloopt.

  4. Edith
    08/21/2011

    Goede tip, Willem. Ik strooi wel eens paneermeel op de bodem en doe dan de vulling erin. Om de bodem knapperig te houden.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn