Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 31 10 2011, en geplaatst in de categorie w.v.t.t.k..

Je gaat naar Spanje en je neemt mee terug..

Een prachtige ham. Dankzij de free wifi in de winkel wisten we dat we voor deze bellota moesten kiezen. Ik las namelijk hier dat dit de beste kwaliteit en van echt met eikeltjes gevoerde (in de laatste fase van hun leven althans) varkens gemaakte ham is. Dat wat wij, maar de Spanjaarden bij wet niet mogen, pata negra noemen.

En daarbij, van links naar rechts:
* gedroogde paprika’s. Omdat ik zag dat mensen ze daar zelf op hun balkon te drogen hangen.
* zwarte bonen uit Baskenland. Alubias de Tolosa. Zouden zelfs zonder veel kruiden al goed smaken, aldus de Culinaria España.
* een potje heerlijke paté. Zonder rare toevoegingen. Dus die eenmaal geopend buiten de koelkast binnen 2 dagen gaat schimmelen, zoals we weten uit ervaring.
* een prachtig geel blikje met paprikapuree. Denk ik. Ik ben vooral gevallen voor het geel.
* mooie rode bonen. Omdat het #bonenestafette is en ik er hoognodig eens iets mee moet doen.
* rijst uit de Ebredelta. Misschien wel van de velden waar we langsgefietst zijn.
En dan vergat ik nog de bakchorizo’s uit de koelkast te halen en op de foto te zetten. Oh, en we namen nog wat mandarijntjes mee. Voor onderweg. En wat meer, omdat het het daar nu helemaal de tijd voor wordt.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn