Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 13 10 2011, en geplaatst in de categorie moestuin.

Een ei!

Eieren, ze zijn de normaalste zaak van de wereld. Je stapt op je fiets naar de supermarkt, loopt naar het schap en pakt er een doosje uit. Je controleert of alle eieren gaaf zijn en na het afrekenen mag je ermee doen wat je wilt. En dat deden wij ook heel lang. Maar we wilden het anders.
Nadat we in dit huis trokken boden we ook onderdak aan Kwik, Kwek en Kwak. Ergens hadden we gelezen dat ze eieren zouden gaan leggen als ze een week of 20 oud zijn. Ze waren toen, in juni van dit jaar, halverwege, dus oefenden we ons in geduld.
Intussen zorden we voor alle randvoorwaarden. Ze kregen een prachtig hok, ze mogen vaak buiten scharrelen (al moeten ze dan oppassen voor Poekie die ze graag opjaagt) en ze krijgen naast aandacht ook speciale legkorrels, uitgeschoten bladgroenten uit de moestuin en regelmatig vers water.

Normaal gesproken geeft Meneer Eediete de kipjes ‘s morgens eten, maar juist deze morgen niet. Na het voeren had ik zo’n moment, waarvan je later nooit precies kan zeggen waarom je net toen datgene deed. Ik keek in het leghok!
En er lag een ei! Nou ja, een krieleitje. Het zijn immers ook krielkipjes.

5 reacties

 1. Es
  10/13/2011

  Gefeliciteerd met jullie eerste ei!
  Ik vond het eerste ei ook zo bijzonder! De dagen erna heb ik gewoon met mijn camera in het hok gewacht… Sst niet verder vertellen! ;)
  Het eerste ei is altijd klein. Soms heb je ook windeieren in het begin, bijna geen schaal, vreemd is dat.
  Hier staat mijn post over de eerste eieren:
  http://es-factory.nl/blog/2010/05/s-morgens-vroeg-in-de-tuin/

 2. Edith
  10/13/2011

  Haha, nou ik ga er echt niet bij zitten, hoor.. Ik was verbouwereerd en blij tegelijk, rare gevoelens om op één moment te hebben. Nu even denken hoe dit ei vanavond een ererol, rolletje, op tafel kan krijgen. Ik denk gewoon koken, dippen en allebei een hapje. Zoiets.

 3. Jessica
  10/13/2011

  leukkk! ik wil ook kippies als ik dit zo lees ;)

 4. Lies
  10/13/2011

  ha, dat is wel een moment, he? Onze kipjes waren 24 weken toen ze begonnen. ‘t was wel grappig, echtgenoot Yep kwam uit zijn werk, keek in het hok, daarna achterom naar mij en vroeg: “Heb jij dat ei daar gelegd?” (dat blijft hij nog lang horen)

 5. Edith
  10/13/2011

  Haha, heb jij dat ei gelegd?! Die is te leuk.. En nu ik het zo uitreken, Kwik, Kwek en Kwak zijn 6 maanden, dus ook 24 weken oud. En jij hebt trouwens ook prachtige kippen, zag ik op je site (http://www.lies-en-place.nl/2011/05/09/de-gezusters/).

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn