Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 11 09 2011, en geplaatst in de categorie ~ overig.

Snel stoofpotje

Lui zijn heeft zo zijn goede kanten. Met wat restjes groenten in huis en de regen buiten had ik niet de lust inkopen te gaan doen. En het leverde me – me dit recept herinnerend – deze lekkere snelle stoofpot op.

Stoofschotel met peen en chorizo

* 1 ui
* 2 preien, of 3 dunne zomerpreitjes
* 1 paprika
* half bosje peen
* 100 gr chorizo
* 1 blik kikkererwten
* 1 gerookte Jarandapaprika (hier te koop)
* 1/2 tl pimenton (gerookt paprikapoeder)
* 1 tl zoete paprikapoeder
* 1 tl tijm
* 1,5 dl (runder)bouillon

Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak ze zonder vet in een stoofpan licht krokant.
Pel intussen de ui en snijd deze in ringen.
Haal de chorizo uit de pan en doe de ui in het achtergebleven vet. Laat deze op laag vuur zachtjes glazig worden.
Snijd ook de prei in ringen, de paprika in stukjes en de peen in schijfjes en bak deze achtereenvolgens mee in de pan. Als de pan te vol wordt, haal je eerst eruit wat erin zit, zodat alle groenten even kunnen bakken.
Voeg op het laatst beide soorten paprikapoeder en de tijm toe en laat even meebakken.
Snijd de gerookte paprika in stukjes en voeg toe.
Blus af met de bouillon en laat deze zachtjes inkoken, terwijl de wortel gaar kan worden.
Voeg de kikkererwten de laatste 5 minuten toe en laat meewarmen en het vocht ervan iets inkoken.
Roer de gebakken chorizo erdoor en breng op smaak met peper en zout.

2 reacties

  1. Lenavanka
    09/11/2011

    Mhh.. klinkt lekker. Al zou ik toch echt de deur uit moeten voor de Jarandapeper en pimenton.

  2. Edith
    09/12/2011

    Nee hoor, Lenavanka, beide kan je gewoon bestellen bij dat adresje dat achter de peper genoemd staat! Komt de postbode het je gewoon brengen ;-)

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn