Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 01 09 2011, en geplaatst in de categorie ~ oven.

Gevulde paprika

Vorige week trapte ik er in. Ik had slechts een halve paprika nodig en kwam er met zes (6!) thuis. Bij de AH waren ze dubbel in de bonus en ik dacht; ach, het is het seizoen, laat ik ze meenemen. Maar paprika’s krijgen bij mij eigenlijk zelden een hoofdrol. Natuurlijk heb ik ze in het verleden wel gevuld of geroosterd en als salade gegeten (aanrader!), maar verder verdwijnen ze meestal in stukjes in een gerecht om hun bescheiden bijdrage in kleur en smaak te geven.
Maar wat te doen met de overgebleven 5,5 paprika’s in alle kleuren? Omdat ik in Smaakvrienden niet echt geïnspireerd raakte, bladerde ik wat in wat kookboeken. In La vita è bella stuitte ik op de gevulde paprika met gestoofde venkel. En net als de vorige keer dat ik uit dat kookboek kookte, volgde ik niet volledig het recept.

Gevulde paprika met gestoofde venkel

* 4 rode of gele paprika’s
* 1 uien
* 1 teen knoflook
* ca. 400 ml (groenten)bouillon
* plukje saffraan
* 4 el olijfolie
* 1 tl paprikapoeder
* 150 gr risotto
* 100 ml witte wijn
* 1 venkel
* 4 tomaten
* handjevol zwarte olijven
* 120 gr zachte geitenkaas

Snijd 1 paprika in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak/pers de knoflook. Verwarm de bouillon en laat hierin de saffraan oplossen.
Verwarm 2 eetlepels olie en bak hierin 1 ui zachtjes glazig. Voeg de paprika toe en bak even mee. Strooi de paprikapoeder erover en bak even mee.
Schuif de groenten aan de kant en voeg de rijst toe en bak deze even mee tot de korrels glazig zien.
Meng alles in de pan en giet de witte wijn erbij. Roer de eventuele aanbaksels goed los en laat de wijn inkoken.
Maak dan de risotto af zoals gebruikelijk, door de bouillon in gedeeltes toe te voegen aan de rijst en deze zachtjes te laten inkoken. Voeg dan een nieuwe scheut toe en roer heel regelmatig zodat alle rijstkorrels het vocht kunnen opnemen. Proef na 15 tot 20 minuten, dan moet de rijst gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd intussen de venkel in dunne reepjes. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de rest van de ui glazig. Voeg de venkel toe en laat even zachtjes bakken tot de venkel zacht is. Draai het vuur uit.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en de olijven in stukjes en meng ze door de venkel. Doe dit mengsel in een ovenschaal.
Halveer de overige drie paprika’s in de lengte en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Vul de halve paprika’s met de paprikarisotto en zet ze in de ovenschaal. Breek de geitenkaas erover en zet de schaal in de oven. Laat in nog een half uurtje de paprika’s gaar worden en de kaas smelten en licht kleuren.

Je kunt in dit vegetarische gerecht ook wat spek of rauwe ham doen. Bak deze dan als eerste in de pan en maak daarna de risotto af zoals hierboven beschreven.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn