Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 16 08 2011, en geplaatst in de categorie ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/.

Frittata met bietenblad

En omdat de bieten kneitervers waren, kon ik het blad ook nog inzetten. Want ja, het blad van de bieten kan je eten. Een vorige keer stoofde ik het met een uitje (zoals je spinazie stooft) en dat at ik als bijgerecht. Een andere keer verwerkte ik het blad en de bieten rauw in deze heerlijke salade. Tijd dus om er iets nieuws mee te verzinnen.
Het werd een frittata, een gerecht dat ik vaker maak, maar waarvan alleen het recept van deze spinaziefrittata de digitale keuken haalde. Misschien omdat het zo makkelijk te maken is? In de frittata verwerkte ik ook de stelen van het blad. Die overigens rauw heel erg naar bietjes smaakten, maar een heel andere, meer vezelige structuur hadden.

Frittata met bietenblad

* 300 gr vers bietenblad
* 1 ui
* scheutje olijfolie
* 4 of 5 eieren
* 125 gr kaas, ik had een stukje Passendale (AH).

Was het blad en verwijder de slechte stukken. Laat het eventueel een tijdje in koud water met flink wat zout weken. Dit om wat slappe bladeren steviger te krijgen en eventuele beestjes te doden.
Pel en snipper de ui.
Verwarm de olijfolie en bak hierin zachtjes de ui glazig.
Laat intussen het bietenblad uitlekken en snijd het met de stelen in stukjes. Knijp het nog eens goed uit.
Bak het blad mee met de ui en laat slinken.
Klop intussen de eieren los met peper en zout.
Snijd de kaas in blokjes of rasp het. Ik had het in blokjes gesneden, waardoor de kaas nog goed te proeven was in de frittata. Deze smelt wel, maar behoudt zijn structuur. (Ook leuk om eens te proberen om er kaasburgers van te maken, zou goed moeten lukken met deze eigenschappen!).
Meng het geslonken bietenblad en de kaas door de losgeklopte eieren.
Verwarm eventueel nog wat extra olie in de pan en giet het eiermengsel erin. Laat op redelijk laag vuur zachtjes stollen. In plaats van gedoe met omdraaien met borden, zet je de pan nog even onder de grill om de bovenkant te garen.

1 reactie

  1. […] Fritata met bietenblad en kaas (wij hadden een stukje Port Salut als kaas maar een andere kaaskan natuurlijk ook) http://www.eediete.nl/keuken/?p=811 […]

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn