Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 15 08 2011, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Voor en na

En er tussen kookte ik de bieten gaar. Zonder blad en worteltjes. De kleintjes waren dat na een uur wel, de grotere halveerde ik toen en die waren ook snel daarna klaar. Ik dompelde ze onder de koude kraan en pelde het velletje er makkelijk vanaf. Daarna sneed ik ze met een mandoline in heel fijne plakjes en drapeerde ze mooi op een bord. Peper en zout werden erover gemaald, olijfolie erover gesprenkeld en daarna werden de bietjes bedolven onder lekker veel verse fijngehakte dille.

Lekker kan soms toch zo eenvoudig zijn!

7 reacties

 1. Ineke
  08/15/2011

  Ook héél lekker met een dressing van olijfolie, citroensap en knoflook, fijngesneden bosuitje, verse munt en granaatappelpitjes!

 2. Edith
  08/15/2011

  Klinkt goed, Ineke. Wie heeft er nog meer lekkere tips?

 3. Marion
  08/15/2011

  Tajine met rode biet:
  Ingredienten (voor 6 p)
  – 2 teentjes knoflook
  – 2 rode uien
  – 2 rode bieten
  – 3 rode paprika’s
  – 1 aubergine
  – 2 courgettes
  – olijfolie om te bakken
  – 1 el ras-el-hanout (marokkaanse kruidenmix)
  – 1 groentebouillonblokje, opgelost in 100ml water
  – 1 el balsamicoazijn
  – peper en zout

  Knoflook hakken, groenten in stukken snijden. Bak eerst de knoflook en uien, dan de aubergine. Ras-el-hanout erbij en even bakken. Rest van de groenten er door, bouillon erbij en afdekken. 45 min laten stoven. Op smaak brengen met zout, peper en balsamico.

 4. Es
  08/15/2011

  Ik rasp de gare bieten en maak ze aan met balsamico, olijfolie, wat zout en peper, flink veel platte peterselie en feta kaas.

 5. Edith
  08/15/2011

  Hmmmm, ik ben blij dat ik nog een paar bietjes in de tuin heb staan.. Want dat had ik er niet bij gezegd, maar dit zijn dus de primeurbieten uit mijn moestuin!

 6. Norbert
  08/15/2011

  Dit vind ik goddelijk (klik op link). Kan ook met andere biet dan chioggia.

  Maar die tajine ga ik zeker eens maken. Hoewel het voor 6 personen niet veel lijkt. Maar the proof is in eating the tajine.

 7. Edith
  08/15/2011

  Ja, roosteren in de oven is voor bietjes ook heel fijn. Al heb ik ze nooit ingepakt (maar zo geroosterd: http://www.eediete.nl/keuken/?p=130), ook het uitproberen waard, dus!

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn