Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 02 08 2011, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Gestoofde konijnenbout met morieljes

In Smaakvrienden zag ik dat konijn en morieljes goed zouden samengaan met snijbonen. Mooi, dan had ik een goede reden om mijn nieuwe snelkookpan uit te testen. Al heen en weer bladerend in de gebruiksaanwijzing en intussen nadenkend over de smaakmakers voor bij de konijn, kwam ik tot dit gerecht.

Gestoofde konijnenbout met morieljes

* 2 konijnenbouten
* 1 ui
* 1 prei
* 3 gedroogde morieljes
* 1 dl witte wijn (of zoveel je minimaal nodig hebt in een snelkookpan)
* 1 dl room
* peper en zout

Dep het vlees droog en bestrooi met peper en zout. Verwarm een flinke klont boter in een braadpan of snelkookpan en bak hierin op hoog vuur de bouten mooi bruin.
Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd deze in ringetjes.
Draai het vuur iets lager en voeg de ui en prei toe en laat deze even meebakken.
Blus af met de witte wijn, voeg de morieljes toe en laat sudderen. Minimaal een uur in de braadpan en ongeveer de helft van de tijd daarvan in de snelkookpan. Bij benadering, want echt de tijd bijhouden heb ik niet gedaan.
Als het vlees gaar genoeg is, haal je het uit de pan en houd je het warm in aluminiumfolie. Doe de room bij de wijn en laat inkoken tot een lekkere saus. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker met gekookte aardappels en (deze) snijbonen.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn