Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 04 06 2006, en geplaatst in de categorie ~ aardappel, ~ groenten/vlees/vis.

Onderwerpen:

,

[vega] zelfgebakken frietjes

Vandaag vieren we feest, want de eerste echte blog op deze site die met eten te maken heeft gaat de lucht in. En wat eten we op een feestdag? Juist, zelfgebakken frietjes.

Neem 2 of 3 grote bloemige aardappels per persoon, een pan met vet (of olie of ossengal) en zout naar smaak.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ca 1 cm en daarna in repen van 1 cm. Dep ze zeer goed droog in een schone theedoek. Verhit het frituurvet intussen tot 150 a 160 graden en bak hierin de friet in kleine porties in ca 5 min gaar. Laat de frietjes uitlekken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Leg dan de frietjes naast elkaar op een schaal met keukenpapier en laat ze tot kamertemperatuur afkoelen.

In vet van 180 graden bak je de frietjes vervolgens af in 3 a 4 min. Weer in kleine porties. Laat de friet goed uitlekken, bestrooi naar smaak met zout en dien op!

.

15 reacties

 1. […] Een waardige maaltijd om de derde verjaardag van Edith’s digitale keuken te vieren, die ooit startte met een recept om zelf friet te maken. Minstens zo feestelijk, als je ze goed bereid! […]

 2. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 3. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 4. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 5. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 6. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 7. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 8. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 9. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 10. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 11. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik alle pagina’s onder

 12. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik alle pagina’s onder

 13. […] Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik

 14. […] exactly 10 years ago I posted my very first blogpost ever. About French fries. Cause I thought it was a great idea to start a food blog with something […]

 15. […] first time on a blog post written in English? And 11 years ago that I did the exact same thing (but different recipe) for my first blog post ever? Yes, 3 and 11 years and a few […]

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn