Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 10 07 2011, en geplaatst in de categorie ~ pasta.

Verrassing

Geroosterde paprika’s, ik vind ze een heerlijke uitvinding. Maar die zure krengen in een pot, die komen hier niet meer op tafel. Dus wat moest ik nog met die pot met een THT-datum uit 2008?
Ik verzon er een sausje mee bij de spinaziekoekjes, die ik serveerde tijdens mijn Ottolenghi-menu. Terwijl ik de paprika’s liet uitlekken en ze een paar keer afspoelde (hetgeen overigens de smaak nauwelijks verbeterde), viel mijn oog op het potje amandelen in honing (deze). Dat had ik gekregen en, ondankbaar als ik ben, nog nooit geopend. Nu kwamen ze van pas. Ik pureerde de uitgelekte en afgespoelde paprika’s met een paar volle eetlepels amandelen en de bijbehorende honing. Daarbij draaide ik nog wat peper en zout uit hun molens en een heerlijk sausje was geboren.
Ook een paar dagen later aten we ervan. Toen bakte ik op laag vuur een gesnipperde ui in wat olijfolie en voegde daar wat in stukjes gesneden tomaat aan toe. Deze liet ik lekker smoren en mengde ik met de paprikasaus. Pasta erbij en wat feta erover gestrooid. Hmmm, zal ik toch maar weer zo’n pot kopen?

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn