Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 27 08 2006, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

[vlees] lombokburgers

kookschrift kookgek joop braakhekkeJoop zei gister dat we zelf hamburgers moesten maken. Zijn 2e en 3e ‘kookschrift van een kookgek’ lagen bij de V&D in de koopjeshoek en kon ik niet laten liggen (voor maar E1,50 per stuk). Even openslaan op een willekeurige pagina, et voila, dat wordt het avondeten in huize eediete.

Joop vult zijn hamburgers met van alles en nog wat, heel leuk, maar dat kunnen we zelf natuurlijk ook. Deze variant noemen we lombokburgers, niet naar de pepers, maar naar de leukste multiculti-wijk van Utrecht.

Per burger heb je nodig: 100 gr lams- en rundergehakt, paneermeel, 1 zongedroogd tomaatje, stukje feta, kruiden en specerijen zoals paprikapoeder, ketoembar, komijn, kaneel en oregano, peper en zout. Maak je meer burgers meng dan nog een ei door het gehakt. Alle ingrediënten mengen tot een platte burger en op de grillplaat ermee. Lekker op een broodje met mayo, sla, tomaat, extra feta en drupje olijfolie. Ook een gegrillde paprika (zelfgegrilld of uit een pot, maar dan wel van Mirza!) is hier erg lekker bij.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn