Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 27 06 2011, en geplaatst in de categorie w.v.t.t.k..

Zucchini

Sicilië. Het voetje van de laars. De maffia. De Siciliaanse citroenen die ik nog nooit geproefd had. Ik wist niet veel van het eiland. Het kookboek Lente in Sicilië dat ik later op koken.blog zal bespreken, kwam net te laat binnen voor het nodige inleeswerk. Ach, het zou toch bovenal een uitrustvakantie worden.

Maar wel één met een leuke culinaire ontdekking: een meterslange courgette die je alleen mag koken. Mijn Italiaans, en het Engels van mevrouw de groentenboer, was maar net voldoende om dit te begrijpen. Of het nog eens speciaal ras courgette was? Ik heb geen idee, de vrouw kon het alleen maar zucchini noemen. Ook het blad van diezelfde courgetteplant was eetbaar en zou heerlijk in de soep zijn. Dat kreeg ze me dan nog wel uitgelegd. Maar soep als het tegen de dertig graden is?
De lange courgette nam ik mee en een stuk kookte ik voor in een pastagerecht met gestoofde ui en tomaat. Een ander stuk vond zichzelf terug in een eenvoudige pastasalade met pesto, olijven en een restje vis van de barbecue. Gewoon, zucchini inderdaad.

7 reacties

 1. sandronique
  06/27/2011

  Sicilië is natuurlijk niet het voetje van de laars, dat is Reggio Calabria!

 2. Edith
  06/27/2011

  De bal aan het voetje van de laars dan? ;-)

 3. Norbert
  06/27/2011

  Goedenavond Edith,

  Is het geen Tromba d’Albegna. Dat is feitelijk een kalebas, die je vers kan eten als courgette. Soms ook in krulvorm, als een hoorn (het muziekinstrument).

  Gr Norbert

  PS Dan wel een lekke bal aan de voet….

 4. Edith
  06/27/2011

  Als ik daar plaatjes van google, Norbert, dan zien die Tromba d’Albegna er toch iets anders uit. Die hebben lichte strepen en een bolling aan het eind, dat hadden de courgettes die ik at allebei niet. Het blad van deze plant was trouwens ook minder puntig en minder prikkelig, bijna fluwelig zelfs (en dus ook eetbaar).

 5. Johannecke
  06/29/2011

  Kijk eens bij Vreeken.nl naar 075330 MUSKAATCOURGETTE ‘Violon’

 6. Edith
  06/29/2011

  Ja, die lijkt het wel te zijn!

 7. […] ago and she was just as amazed as I was about those meter long zucchinis they grow over there (picture!). From a teacher’s perspective it was great to realize that she’s on the same page as I […]

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn