Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 17 06 2011, en geplaatst in de categorie ~ drank.

Limonade

Het is het leukste moment in de praktijklessen van de de cursus bijen houden (zie hier, hier en hier): het moment dat één van de cursisten een stukje raat met honing uit de bijenkast haalt. Iedereen komt dan even snoepen en breekt daarvoor een klein stukje voor zichzelf af. De raat met honing stop je in je mond en zo zuig je langzaam de nog warme honing op. De raat spuug je daarna gewoon uit.
Wij vinden het al heel normaal. Maar de twee studenten, die een filmpje kwamen maken, omdat de bijhoudersvereninging met de beginnerscursus genomineerd is voor de Kempenlandtrofee 2011, huiverden zichtbaar.

De laatste les oogste ik noodgedwongen een flink stuk raat met honing. Zo veel, dat ik een stuk raat mee naar huis kon nemen. Om mezelf te beschermen er continu van te snoepen, pakte ik mijn experimenten van vorig jaar weer op. Toen maakte ik een paar keer zelf limonade op basis van een handje rozijnen, wat kruiden en bloemen uit eigen tuin en water. Zoals ik leerde uit het leuke boek Eten en drinken met wilde planten van Laurette van Slobbe. In het boek staan geen uitgeschreven recepten, alleen wat suggesties en daarom is extra jammer dat ik mijn eigen aantekeningen van vorige zomer niet meer kan vinden. Want er zaten best een paar heel aardige drankjes bij.

In deze kan zit een stukje honingraat, (jong) blad van de aardbeiplant, paar bloemetjes tijm, plukje citroenmelisse, paar rode besjes en een heel klein stukje vlierbloesem. Een lekker fris drankje is het geworden.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn