Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 25 08 2006, en geplaatst in de categorie ~ aardappel.

Onderwerpen:

, , , ,

[vlees] kip & aardappel massala (met roti)

Als er een keer niet wordt gekookt in huize eediete, dan haal ik het liefste roti kip-kerrie. Maar nu heb ik in de diepvries van een super in de buurt roti ontdekt, dus dat betekent dat ik zelf aan de slag kon.

Aloe Anda in massala (aardappel-ei in massala) : 4 aardappels, 2 eieren, uitje, knoflook, 1/2 bouillonblokje, kopje (kokend) water, 2 tomaten, peper en zout.
Eieren hard koken, laten schrikken, afkoelen en pellen. In koekenpan olie verhitten en de eieren rondom bruin bakken tot ze een mooi bruin (en bobbelig) korstje krijgen. Blijf in de gaten houden en regelmatig omdraaien. Haal dan de eieren uit de pan en hou ze apart. Aardappels schillen en in partjes snijden. In een kookpan de overgebleven olie gieten en hierin de fijngesneden ui en knoflook glazig bakken, massala erdoor roeren en voeg aardappels en eieren toe. Even omscheppen en dan afblussen met twee glazen water. Bouillonblokje erbij en zachtjes aan de kook brengen. Na ca. 10 min partjes tomaten toevoegen en mee laten pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Regelmatig controleren of er nog wat water bij moet. Evt op smaak brengen met peper (zout zal niet nodig zijn met die bouillon).

roti met kip, aardappel ei massalaVoor de massalakip: 2 kipfilets, mespuntje massala, teen knoflook, mespuntje Madame Jeanette (of een gewoon pepertje), kopje (kokend) water, peper en zout.
Kip (evt in grove stukken gesneden) insmeren met massala, fijngehakte knoflook en peper. De kip in een flinke scheut olie rondom bruin bakken, kopje (gekookt) water erbij en de kip met deksel op de pan op laag vuur gaar laten sudderen. Regelmatig controleren of er nog wat water bij moet. Op smaak brengen met peper en zout.

En om het helemaal af te maken, maken we er ook kouseband bij: 1 bos kouseband, uitje, knoflook, 1/2 bouilonblokje, (kokend) water.
Puntjes van kouseband snijden en wassen. In wok olie verhitten, fijngesneden ui en knoflook erbij en even bakken. Dan de in stukken gesneden kousenband even mee bakken. Afblussen met water en op smaak brengen met het bouillonblokje.

De aardappel en kip zijn in ca. 20 minuten gaar en de kouseband binnen een kwartiertje. En bij deze gerechten maakt een minuutje meer of minder niet uit. Ik heb de kip in stukken gesneden en nog een minuutje bij de aardappel gedaan. Dan iedere roti een minuutje in de magnetron. De kip, aardappel-ei en kouseband op een bord met een randje scheppen en de roti erbij serveren. Het is de bedoeling dat je dit gerecht met je handen eet met de roti als gereedschap. Scheur een stukje roti af en schep hiermee wat kip, aardappel en/of kouseband op. Belangrijk is dus dat het aardappel-ei gerecht niet helemaal drooggekookt is, zodat er wat te soppen valt!

.

Met dank aan Pierre Wind (eetbaar Surinaams kookboek) en de Surinaamse recepten van Es.

5 reacties

 1. justin en dennis
  06/14/2007

  het eten was heerlijk bedankt voor de tip en het recept de roti was heerlijk

  groetjes dennis en justin

 2. sara
  05/05/2008

  echt lekker man ik vind het heerlijk

 3. Yvon
  08/13/2008

  Verschilt wel van de versie die ik aanhoud uit “United Wraps” (maar dan met roti-erwten van de toko). Een mespunt massala is dus 4 el in dat boek! Zoveel gooi ik er ook weer niet in, maar wel komijn, koriander, limoensap. tomatenpuree, alleen die saffraan niet waarvan culi-vriend bezweerde dat het erin hoort. Toch maar even verder discussiėren, lijkt me onwaarschijnlijk ;-)

 4. Edith
  08/13/2008

  Tja, saffraan, dat proef je toch niet eens met al die massala, lijkt me?
  Moet nu trouwens wel op zoek naar een nieuw adresje of een goed recept voor roti, want ‘mijn’ supermarkt houdt ermee op! Heb voor de zekerheid wel een kleine voorraad in de vriezer aangelegd, maar toch!

 5. […] Onverwacht haalde ik vanavond roti en at deze met een collega lekker in de zon op de steiger op. Hoe het kwam, dat had iets te maken met het ruiken van friet in de trein, de zon die te lekker scheen om friet te gaan halen bij Bram Ladage in HC en een dichte Griekse frietboer.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn