Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 23 05 2011, en geplaatst in de categorie ~ pasta.

De eerste pastasalade

Bietjes, ik moest er lange tijd niets van hebben. Maar toen ik ze eenmaal herontdekt had – en gelukkig binnen no time ook Meneer Eediete overtuigd had – staan ze regelmatig op tafel. De lekkere zomerbietjes rauw in een salade, de winterbieten gekookt of gepoft op tal van manieren. Het is zelfs zo dat ik altijd een pakje gekookte bieten in huis heb, uit ergenis dat de supermarkt waar ik afhankelijk van ben alleen maar geraspte bietjes verkoopt.
En zo’n pakje liet zich heerlijk verwerken in onze eerste pastasalade van deze zomer. De combinatie van pasta, makreel en biet herinnerde ik me uit dit recept. Het kookboek Smaakvrienden bevestigde me dat ik een heel lekkere combinatie van smaken bij elkaar verzonnen had.

Pastasalade met biet en makreel

* 200 gr pasta, vb penne
* 1 hele gerookte makreel
* 250 gr gekookte bieten
* 1 lente-ui en 1 sjalot [dat was wat ik in huis had]
* 1/3 komkommer
* 6 el citroenmayonaise (DL)
* sap van een 1/2 sinaasappel
* peper en zout
* tuinkers

Kook de pasta in gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Even onder de koude kraan doet daarvoor wonderen.
Snijd alle vaste ingrediënten in kleine stukjes en meng alles, ook de vloeibare ingrediënten erbij, door elkaar.
Garneer met de tuinkers.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn