Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 11 05 2011, en geplaatst in de categorie ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/, ~ couscous/bulgur.

Lente-tabouleh

Raapstelen, ze liggen nog steeds op de markt. En dus nam ik ze weer mee. We zouden gaan barbecuën (zoals je inmiddels weet), en daarom bedacht ik ze in een soort van tabouleh. Deze maak ik altijd met couscous, puur voor het gemak. Ik spiekte nog even in Smaakvrienden en ik bleek ook wat bevriende ingrediënten in huis gehaald te hebben. Heerlijk!

Lente-tabouleh

* 75 gr couscous
* 1 bosje raapstelen
* 1/2 koolrabi (ca 200 gr)
* 1/2 venkelknol
* 1 lente-ui
* 1 el bieslook
* 1 el sinaasappelrasp
* 2 el gepelde pistachenoten
* 4 el lekkere olijfolie, ik vond deze zachte, iets romige Portugese van MergenMetz erg lekker erdoor
* peper en zout

Doe de couscous in een schaal en giet er een beetje kokend water op. Laat wellen.
Maak intussen de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes. Venkel en koolrabi in blokjes van 1/2 centimeter, lente-ui en raapstelen in dunne reepjes.
Meng alle ingrediënten en laat lekker intrekken.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn