Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 10 04 2011, en geplaatst in de categorie ~ soep.

Minestrone van limabonen en raapstelen

Het eerste recept in het kookboek Moro Londen intrigreerde me. Daarin maken Sam & Sam Clark bouillon op smaak door er rauwe ham in te laten trekken. De soep maken zij af met tuinbonen en groene asperges. Daar is het seizoen nog niet voor. En dus probeerde ik maar wat. En zo ontstond deze minestrone met limabonen, wat geraspte wortel en een bosje raapstelen. Heerlijk.
Ik had aan deze hoeveelheid genoeg om mijn maag te vullen. Ik kon zelfs nog een kopje soep weggeven aan cursiste Elise, die net als ik op tijd was voor de afgelopen kookles.

Soep van limabonen en raapstelen

* 100 gr (gedroogde) limabonen
* 1 bosje raapstelen
* stukje winterpeen
* 1/2 liter kippenbouillon
* 75 gr blokjes rauwe ham

Laat de limabonen in ruim en gezouten water een nacht weken (bij mij mochten ze ongeveer 12 uur staan).
Giet de bonen af en kook ze in een halve liter water 1 uur en 15 minuten. Blijf in de gaten houden of er genoeg water in de pan zit.
Laat intussen de rauwe ham in de bouillon een kwartiertje op laag vuur trekken. Verwijder de ham en geef die aan de kat.
Verwijder het kontje van de raapstelen, snijd de stelen ragfijn en de bladeren iets grover. Rasp de wortel.
Doe raapstelen, bouillon en wortel bij de bonen en laat nog even koken tot alle ingrediënten gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.

2 reacties

  1. Louis Kester
    04/10/2011

    Leuk – verrassend zo’n minestrone soep met raapstelen !
    Mag ik het recept overnemen op de site http://www.raapstelen.nl met natuurlijk naamsverwijzing en link naar je Edith’s digitale keuken ?

    Met vriendelijke groe(n)ten,

    Louis Kester
    http://www.WestlandseGroente.nl
    http://www.Raapstelen.nl

  2. Edith
    04/11/2011

    Hoi Louis, ik zal je wel even emailen hierover.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn