Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 12 04 2011, en geplaatst in de categorie ~ couscous/bulgur.

Geroosterde venkel met couscous en kalfsoestertje

Jammer dat er geen geurpc bestaat, of dat jullie mijn bord mee konden aflikken. Want dat heb ik gedaan, terwijl het eten zo eenvoudig was. Maar het was zomers, misschien daarom?

* 2 of 3 venkelknollen
* 2 kalfsoesters
* 150 gr couscous
* 1 el gedroogde oregano
* olijfolie
* klont boter
* 1/2 komkommer
* 50 ml yoghurt
* runderbouillon (1/5 blokje)

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Uiteindes van de venkelstelen afsnijden. Het groen afsnijden en bewaren. Knollen in 4 of 6 stukken verdelen. In ovenschaal doen, flink olijfolie en driekwart van de oregano erover strooien en goed mengen. Ca 30 minuten in de oven roosteren.
Schil de komkommer en snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng ze door de yoghurt en laat even staan.
Kalfsoesters bestrooien met peper, zout en iets gedroogde oregano. Verwarm de boter met een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees aan beide kanten op flink vuur bruin. Draai het vuur lager en laat dan nog een paar minuten per kant staan tot het vlees rosé is. Laat het vlees in aluminiumfolie rusten.
Garneer de geroosterde venkel met het achtergehouden venkelgroen.
Intussen couscous met scheutje olijfolie mengen, hete bouillon erbij doen. En als de couscous geweld is de rest van het bakvet door de couscous mengen en op smaak brengen met peper (en indien nodig zout).
Serveer de couscous met de geroosterde venkel, de frisse komkommersaus en de kalfsoesters.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn