Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 26 01 2011, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Onderwerpen:

, , ,

Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus

Ik wilde wel eens wat anders dan hert met spruitenstamppot of spruiten en aardappelen los van elkaar. En couscous kwam in me op. De spruitjes maakte ik op Tanja d’r manier. Vorig jaar had ik keurig haar recept gevolgd en het goedgekeurd. Nu verving ik de tijm door ras-el-hanout en de rode door een witte ui. Het gedoe met de citroensap en olie liet ik achterwegen. De couscous gaarde ik in wat bouillon en ik roerde er een eetlepel bieslook en een eetlepel munt doorheen.

Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus

* 2 hertenbiefstukjes
* 2 gedroogde abrikozen
* 2 dl runderbouillon
* 1 tl ras-el-hanout
* flinke klont boter
* 1 sjalot

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Snijd de abrikozen in heel kleine stukjes en laat deze in de hete bouillon wellen. Pel en snijd de sjalot in halve ringen.
Dep de biefstukjes droog en wrijf het vlees in met de ras-el-hanout. Bak de rondom bruin in de hete boter en laat per kant nog even op wat lager vuur doorgaren tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Laat het vlees in aluminiumfolie rusten.
Bak de sjalotringen in het achtergebleven bakvet kort aan en giet de hete bouillon met de stukjes abrikozen erbij. Roer de aanbaksels los en laat de jus indikken tot ongeveer de een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Serveer de jus bij het vlees.

En nu zijn de hertenbiefstukjes uit de vriezer echt op.

.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn