Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 23 12 2010, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Beloofd is beloofd

Vorig weekend schepte ik op twitter op dat ik zo lekker gegeten had. En dat terwijl ik alleen maar restjes opgemaakt had.
@omaMientjeKookt bleef maar vragen om het recept, en ineens was ik het kwijt. Gelukkig kon ik de algemene beschrijving terugvinden in de betreffende tweet, en om het nooit meer te vergeten staat het nu ook hier:

In Murphy’s gestoofd konijn

* 2 konijnenbouten
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* klont roomboter
* flesje Murphy’s
* handje kruidnoten
* peper en zout

Dep het vlees droog, bestrooi ze met peper en zout en bak ze rondom bruin in de boter.
Pel en snijd de ui in ringen. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes.
Haal het vlees uit de pan, houdt het warm in aluminiumfolie en bak de ui met de knoflook in het achtergebleven vet.
Doe het vlees weer in de pan en schenk de Murphy’s erbij.
Doe ook de kruidnoten in de pan en zet deze met de deksel erop 2 à 3 uur in een oven van 100 graden.

Lekker met gestoofde prei (zo bijvoorbeeld), gekookte aardappelen en stoofpeertjes.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn