Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 21 12 2010, en geplaatst in de categorie ~ overig.

Veldsla met knolselderij en sinaasappeldressing

Het is eigenlijk de leukste manier van koken: inkopen doen voor een recept en dan toch iets heel anders maken. Dat overkwam me van de week. Ik wilde de knolselderijsalade uit het kookboek Homemade van Yvette van Boven maken. Wellicht zou het iets zijn voor de hapjesparade die mijn Kerstdiner zou worden. Maar de AH waar ik afhankelijk van ben, had een paar van de benodigde ingrediënten niet (meer). En granaatappel en dragon zijn toch niet van die exotische ingrediënten, of ben ik echt zo erg door Lombok verpest?
Ik wist dat ik in de koelkast nog veldsla had. En ik zou voor het andere deel van het avondeten met sinaasappel aan de slag gaan. En zo borrelde de volgende salade op. Meneer Eediete, die vooraf wat gereserveerd was over de knolselderij, vond ‘m erg lekker. En ik was blij omdat dit een prima salade is die helemaal in het seizoen past. Deze variant komt met Kerst op tafel!

Veldsla met knolselderij en sinaasappeldressing

* 50 gr veldsla
* 1/3 knolselderij
* 40 gr zachte geitenkaas
* 2 el sinaasappelsap
* 1 el honing
* 3 el komijnolie van Lekkers uit Hongarije
* 3 el olijfolie
* peper en zout

Schil de knolselderij en snijd ‘m in kleine reepjes. Breng een pan een water aan de kook, doe zout erbij en kook de knolselderijreepjes 1 minuut. Giet ze af en laat ze onder de koude kraan goed afkoelen.
Maak de dressing door de sinaasappelsap te mengen met de honing, peper en zout en hier langzaam de olieën doorheen te kloppen. Laat de knolselderijreepjes hierin (verder) afkoelen. Laat minimaal een uur staan. Echt doen, het komt de knolselderij echt ten goede.
Knijp de worteltjes van de veldsla, was de sla en slinger ze droog.
Snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
Meng vlak voor het opdienen de sla en geitenkaas door de gemarineerde knolselderij en geniet!

4 reacties

 1. Norbert
  12/21/2010

  Ja. Daar houden wij wel van. Eigen creativiteit. En meneer is helemaal mijn man – of hoe zeg ik dat? Want meneer heeft natuurlijk een mevrouw. Wat ik bedoel: in het seizoen blijven. Een sinaasappel mag, maar bijv. geen kropsla.

 2. Edith
  12/22/2010

  hihi!

 3. Anoek Lorje
  09/12/2012

  Hallo,

  Wat een geweldig leuke site heb je. Graag zou ik links met je uitwisselen. Maar ik kan geen contact formulier vinden. Mijn website: http://www.foodstyliste.nl. (vervang de www. voor info@ en je hebt mijn email adres!)

  Graag hoor ik van je!
  Groet, Anoek

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn