Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 26 10 2010, en geplaatst in de categorie ~ overig.

Zoete stoofschotel met konijn en saffraan

Op de markt had de poelier op een bord geschreven dat hij weer tamme konijnenbouten had. En aangezien ik het erg lang geleden vond dat ik deze gegeten had, kocht ik ze. In het kookboek De keuken van Spanje & Portugal ging op zoek naar inspiratie, om me nog even in Portugal te wanen. Het gerecept voor Galianos had de meeste overeenkomst met wat ik voor ogen had, als hield ik het bij twee tamme bouten en liet een dik stuk spek van serranoham, patrijs (dan wel kwartels) en de tomaten achterwege. Een stuk pompoen mocht daarentegen wel mijn stoofpotje verrijken.

Zoete stoofschotel met konijn en saffraan

* twee konijnenbouten
* 1 ui, 2 tenen knoflook
* ca 450 gr pompoen (ik neem altijd flespompoen)
* scheut sherry, scheut olijfolie
* handje rozijnen
* plukje saffraan, 1 tl pimenton (zoete geroosterde paprikapoeder), snufje kaneel, peper en zout
*

Laat de saffraan en de rozijnen wellen in de sherry.
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Dep de konijnenbouten droog en bestrooi ze met peper en zout. Braad ze aan beide kanten bruin in de olie.
Pel en snipper intussen de ui. Haal het velletje van de knoflook en hak deze fijn.
Haal de bouten uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven vet (voeg evt extra olie toe) de ui in ca. 5 minuten glazig en bak ook de knoflook een minuutje mee.
Voeg de konijnenbouten, pimenton en de gewelde saffraan en rozijnen met de sherry toe aan de uien en laat dit een uurtje met de deksel op de pan op laag vuur sudderen.
Schil de pompoen en snijd deze in stukken van ca 2 centimeter en voeg deze toe aan de stoofschotel. Kijk of er nog wat vocht (water of bouillon) bij moet en laat de schotel nog eens drie kwartier sudderen.
Lekker met rijst of brood.

En pas bij het schrijven van dit bericht zag ik dat ik al eens eerder met het recept uit het kookboek aan de haal was gegaan.

1 reactie

  1. Jessica
    11/16/2010

    Denk dat ik deze dit weekend ga maken!

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn