Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 15 09 2010, en geplaatst in de categorie ~ oven.

Met geitenkaas en noten gevulde courgette

Het was even niet opletten, en het courgettemonster had weer een belachelijk grote courgette voortgebracht. Goed voor de soep, maar het leek me leuk om weer eens een gevulde courgette te maken. Dat was lang geleden. Zo lang, dat er in de analen van deze keuken geen recept voor te vinden is. De rode puntpaprikaplant die ik bij de AH kocht had ook twee kleine rode paprikaatjes hangen en denkend aan een oud recept kwam ik op het idee om beide te vullen met een geitenkaasmengsel. Lekker!

Met geitenkaas en noten gevulde courgette en puntpaprika’s

* 1 grote courgette
* 2 puntpaprika’s
* 1 ui
* 2 el olijfolie
* 100 gr room
* 50 tot 100 ml bouillon
* 175 gr zachte geitenkaas
* handje gemengde noten
* handje verse kruiden, zoals basilicum, maggi, oregano en peterselie
* 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl gemalen komijnzaad, peper en zout

Hak de noten. Verwarm een koekenpan en rooster hierin de noten tot ze gaan geuren. Haal de noten uit de pan, en verwarm er olie in. Pel en snipper de ui en bak deze zachtjes glazig in de olie.
Doe de room in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Doe dan de geitenkaas erbij en laat deze zachtjes in de room smelten.
Halveer de courgette en hol beide helften uit. Snijd het vulsel in kleine stukjes en bak deze met de ui mee. Voeg de gemalen komijnzaad en korianderzaad toe.
Snijd de puntpaprika’s aan 1 zijde open, verwijder het steeltje en de zaadlijsten.
Hak de kruiden fijn. Meng de kruiden, peper en zout en het ui-courgettemengsel door de geitenkaas. Vul de courgettes en paprika’s met dit mengsel en leg ze in een ovenschaal.
Giet zoveel bouillon naast de groenten dat de bodem van de schaal maar net bedekt is. Zet de oven op 200 graden en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten gaar worden.

Omdat de vulling behoorlijk fris is, was deze ietwat zoete pilav er erg lekker bij: uitje snipperen en in olie bakken. Plukje saffraan oplossen in ca 400 ml bouillon, hierin ook twee gedroogde abrikozen in kleine stukjes laten wellen. Basmatirijst meebakken met ui, afblussen met scheutje witte wijn. Bouillon in porties toevoegen, iedere keer een nieuwe soeplepel als de vorige is opgenomen. Tot de rijst gaar is. Op smaak brengen met peper en zout. En garneren met gedroogde rozenblaadjes en courgettebloemen.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn