Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 06 08 2010, en geplaatst in de categorie > kooklessen.

Onderwerpen:

Kooktechnieken voor culi’s

Het afgelopen jaar heb ik een kookcursus genaamd Kooktechnieken voor culi’s gegeven. Ook de komende periode staat deze weer op het programma. Doe je mee?

In deze cursus behandelen we de belangrijkste technieken in de keuken. Het bijzondere van deze cursus is dat je leert begrijpen waarom we bepaalde handelingen op deze manier (zouden) moeten doen, en waar nodig worden kookmythes ontkracht. Iedere maand (sept-april, of okt-mei) komen we in een keuken (in de buurt van Utrecht) bij elkaar en zullen dan 1 thema bespreken(zie hieronder). Daarbij hoef je niet met elkaar om een fornuis staan te dringen, maar kan je op je eigen werkplek je eigen gang gaan.

Zou je mee willen doen? Neem dan een kijkje op de site!

.

34 reacties

 1. Ester van Aalst
  08/06/2010

  Ik geef me hierbij op, graag hoor ik de details.

 2. Edith
  08/06/2010

  Wauw, dat is snel! Een e-mail is onderweg, Ester!

 3. […] Edith’s digitale keuken » Kooktechnieken voor culi’s eediete.nl/keuken/?p=680 – view page – cached Het afgelopen jaar heb ik een kookcursus genaamd Kooktechnieken voor culi’s gegeven, daarover heb je hier kunnen meelezen. Ook de komende periode staat deze weer op het programma. Doe je mee? Tweets about this link […]

 4. Lizet
  08/06/2010

  Leuk, klinkt goed, maar wellicht niet geschikt voor de gluten- en koemelkvrije medemens. Banale vraag: wat kost-ie?

 5. Edith
  08/06/2010

  Kijk maar in je mailbox, Lizet!

 6. Marjolein
  08/06/2010

  Graag de info!

 7. Yvon
  08/06/2010

  Leuk Edith, ik wil ook graag meer info. Zit al enkele avonden vast met cursussen (o.a. pup) maar als het er tussen kan…

 8. Edith
  08/06/2010

  Komt er aan dames! Leuk!

 9. Brigitte
  08/06/2010

  Hai wil ook graag meer info en event. opgeven!

  Mvg,
  Brigg

 10. Charlotte
  08/06/2010

  Jammer, maar is te ver weg. Zou dit heel leuk gevonden hebben.

 11. Edith
  08/06/2010

  Hoe ver is ver, Charlotte? De afgelopen keer waren er mensen bij uit Amersfoort, Den Haag, Tilburg en Zetten. En allemaal vonden ze het lange reizen iedere keer weer waard, hebben ze me verzekerd ;-)
  (En ik woon nu zelf ook in de buurt van Eindhoven, maar blijf de lokatie trouw omdat deze perfect is voor hoe ik de lessen wil geven!)

 12. Charlotte
  08/06/2010

  Nou ver is uit Heerlen. En daarbij zit ik een rosltoel en is Utrecht jammer genoeg echt te ver voor mij.

 13. Edith
  08/06/2010

  Ai, ja, Heerlen is zeker ver weg! Jammer hoor! Zit er in Maastricht geen koksopleiding waar ze ook een cursus als deze aanbieden? Ik weet dat sommige ROC’s dat wel doen.

 14. […] Edith’s digitale keuken » Kooktechnieken voor culi’s Het afgelopen jaar heb ik een kookcursus genaamd Kooktechnieken voor culi’s gegeven, daarover heb je hier kunnen meelezen. Ook de komende periode staat deze weer op het programma. Doe je mee? […]

 15. Marion
  08/09/2010

  Leuk, ik wil ook graag meer weten!

 16. Nathalie
  08/09/2010

  Kun je mij ook meer info mailen Edith?

 17. […] Ja, Liesje kookt al wel vaker, maar binnenkort start ik met een heuse kookcursus. In 8 lessen laat ik me kooktechnieken voor culi’s bijbrengen. Ik heb er nu al zin in. Via Twitter kwam ik in contact met de initiatiefneemster en juf: Edith (@eediete). […]

 18. Edith
  08/15/2010

  En deze editie van de cursus is vol! Maar stuur me gerust een email of laat hieronder een reactie achter als je op de hoogte wilt worden gehouden van toekomstige edities!

 19. Karlijn
  12/29/2010

  Beste Edith,

  Mijn moeder kan ECHT heerlijk koken. Ze gaat nu met pensioen en heeft de grote wens om meer te leren over koken: niet alleen technieken maar vooral het combineren van smaak, zodat ze niet altijd is aangewezen op een kookboek.. Kun je mij vertellen waar je cursus precies op in gaat, of deze twee aspecten aan bod komen, wat de kosten zijn en waar en wanneer hij wordt gehouden?

  Alvast bedankt!

  Karlijn

 20. Edith
  12/29/2010

  Tuurlijk, Karlijn, er komt zo een email naar je toe!

 21. […] Zoals jullie weten, zit ik op kookles. Gisteren volgde ik alweer de vierde les van de cursus kooktechnieken voor culi’s bij Edith. Soepen en bouillons stonden op het program. […]

 22. […] Ik loop tegen grenzen op. Vermijd wat ik niet kan. De complimenten raken me minder. Ik kan beter. Dat weet ik. Dat wil ik. De cursus kooktechnieken voor culi’s van Edith Dourleijn (en zij had de turbo-opleiding ook gedaan) leek me wat.  8 leuke en leerzame avonden.. Absoluut. En toch was het niet genoeg.  […]

 23. […] Ik loop tegen grenzen op. Vermijd wat ik niet kan. De complimenten raken me minder. Ik kan beter. Dat weet ik. Dat wil ik. De cursus kooktechnieken voor culi’s van Edith Dourleijn (en zij had de turbo-opleiding ook gedaan) leek me wat.  8 leuke en leerzame avonden.. Absoluut. En toch was het niet genoeg.  […]

 24. Hugo Vos
  08/10/2011

  Dag Edith,

  Het is nu augustus 2011… beetje late reactie van mij dus :-)
  Maar eh… doe je dit jaar weer zo’n serie?
  Ik heb interesse.

  Groet!
  Hugo

 25. Edith
  08/11/2011

  Ha Hugo, ik ben zeker van plan dit najaar weer een cursus te geven. Ik zal je even e-mailen hierover!

 26. Marleen
  08/19/2011

  Hoi Edith,

  Zou je mij wat meer info willen sturen over inhoud, data, kosten etc? Zou het leuk vinden het cadeau te geven!

 27. Edith
  08/20/2011

  Natuurlijk, kijk maar in je mailbox!

 28. Jeroen
  08/22/2011

  Hoi Edith, zou je mij ook wat info willen mailen over inhoud data en kosten en locatie?

 29. Roy Cornelissen
  11/22/2011

  Hallo Edith,

  Dit klinkt als een erg leuke cursus. Geef je deze in 2012 ook? Dan ben ik wel geinteresseerd in meer informatie zoals data, kosten en locatie.

  Groeten, Roy

 30. Edith
  11/22/2011

  Hoi Roy, volgens mij had je mijn cursus ook al gevonden via mijn andere site, http://www.eetdit.nu? Je staat al op mijn lijst, ik houd je op de hoogte. Want ja, in 2012 wil ik ‘m zeker weer gaan geven!

 31. Valerie
  05/27/2012

  Leuk! Ik wil graag meer info! Groet, V

 32. Carola
  08/22/2012

  Hoi Edith,

  Kun je mij meer informatie geven over deze cursus? komt er nog 1 aan?

  alvast bedankt,

  Carola

  • Edith
   08/22/2012

   Jazeker, komt er dit najaar weer een cursus aan. Tenminste, als ik genoeg aanmeldingen krijg. Alle data vind je hier, op de nieuwe eigen site van de cursus: http://www.kookcursuskooktechnieken.nl/
   Maar ik zal je ook wel even mailen, Carola, je hebt immers ook je emailadres achtergelaten. Wie weet tot in september!

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn