Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 14 07 2010, en geplaatst in de categorie ~ overig.

Zomers stoofpotje van kip, olijven en tomaat

Belazerd voelde ik me! Het potje meldt toch duidelijk ‘olijven op olie’. Maar daarbij stond niet vermeld dat ze eerst in het zuur waren ingelegd. Gatver! Om ze toch niet te hoeven weggooien, hoe vies ook, bedacht ik dit gerecht waarmee het potje al weer wat leger werd.

bah* 4 drumsticks
* 2 sjalotten
* 1 tomaat
* 1 el tomatenpuree
* 3 el olijfolie
* 70 ml kokend water
* handje olijven
* peper en zout
* 1 el gedroogde oregano
* 1 tl paprikapoeder

Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze in de olijfolie rondom bruin.
Snipper intussen de sjalot en bak die vervolgens even mee. Laat ook de gepelde teen knoflook, naar wens heel gelaten of fijn gehakt, even meekleuren.
Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes en de olijven in ringetjes.
Bak de tomatenpuree een minuut of twee mee met de kip, en blus dan af met het kokende water en de tomaat in stukjes. Roer de eventuele aanbaksels goed los, roer de oregano, paprikapoeder en olijven door het gerecht en laat met deksel op de pan minimaal drie kwartier stoven.
Haal het vlees uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie en bak intussen het kookvocht nog wat in.

Lekker met geroosterde aardappeltjes en een groene salade.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn