Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 06 07 2010, en geplaatst in de categorie ~ overig.

Tuinbonen-courgettesalade

Deze dagen ben ik recepten aan het testen die ik voor een opdrachtgever verzon. Ik kan je ze dus niet verklappen, dat komt later wel een keer. Maar wat ik erbij at, dat kan je natuurlijk wel vertellen.
De idee voor een tuinbonensalade deed ik op Twitter op, maar de kleine courgettes die ik bij de biologische boer vond verleidden me, en wilden ook op mijn tafel belanden. En zo combineerde ik beide tot deze salade, die ook bij de gasten goed in de smaak viel.

Tuinbonen-courgettesalade
Voor 4 personen

1 kg ongedopte tuinbonen
3 kleine courgettes (ca 13 cm)
paar takjes bonenkruid
olijfolie
peper en zout

Dop de bonen, indien nodig dubbel. Doe ze in kokend water en laat ze een minuut of 5 (dubbelgedopt 3) minuten koken.
Snijd de courgettes in dunne plakjes, bestrijk ze met wat olijfolie en leg ze op de grill. Beide kanten een paar minuten, niet te lang. Ze moeten nog stevig blijven.
Rits blaadjes van de takjes bonenkruid en leg deze in een schaal. Leg hierop de gegrilde courgettes en verdeel daarover de tuinbonen.
Druppel er wat van je lekkerste olijfolie over, en maal er verse peper en zout over.
Laat zo staan tot je gaat eten.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn