Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 17 05 2010, en geplaatst in de categorie > catering.

Een fijn lentemenu

Een collega nam afscheid en wilde dit met een paar mensen tijdens een dinertje bij haar thuis vieren. En ze vroeg mij of ik voor haar wilde koken, en ik mocht gelijk ook mee aan tafel. Vooraf inventariseerde ze of er nog dieetwensen waren, maar buiten wat flauwe grappen op twitter over gestoomde meeuw (die nog een serieuze reactie van followers opleverde dat meeuw in het Verre Oosten regelmatig op het menu staat!) en twee makkelijk te omzeilen ingredienten, zou iedereen alles lusten.
Ik stuurde mijn ideeen over het menu door naar de gastvrouw en ze vertelde achteraf dat al haar favoriete smaken er in verwerkt zaten. En de doperwtensoep zou ook nog eens geweldig bij haar interieur kleuren. Over een schot in de roos gesproken.
De boodschappen en een groot deel van de voorbereidingen deed ik de dag ervoor, met veel hulp van Meneer Eediete. En in de mooie grote open keuken met kookeiland van de gastvrouw maakte ik de gerechten daardoor zonder stress af. En soms ook met wat hulp van de gasten die kwamen helpen om de borden tussendoor af te wassen of de borden te dresseren. En dit was het menu: 

amuse
Trio van asperge: cheviche van rauwe asperge, romige aspergesoep, mousse van asperge met rivierkreeftjes

voorgerecht
Soep van doperwten en munt, begeleid met een chipje van parmaham en een gegrillde coquille 

tussengerecht
Gebakken rode mul met gestoofde zomerse groenten en risotto

hoofdgerecht
Lamsrack met verschillende voorjaarsgroenten, pommes fondante en lamsjus 

nagerecht
Sorbet van rozepeperyoghurt met rabarber en sinaasappel-steranijssaus 

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn