Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 14 04 2010, en geplaatst in de categorie ~ couscous/bulgur.

Saffraantajine met kippendijen, winterpeen en dadelcouscous

Gewoon omdat het lekker was en ik het zonder het op te schrijven een volgende keer nooit meer zo zou (kunnen) maken.

Saffraantajine met kippendijen, winterpeen en dadelcouscous
Voor 2 personen

* 2 kippendijen, zonder bot
* 500 gr winterpeen
* 2 uien
* 2 tenen knoflook
* ca 1,5 cm gember
* 5 dl runderbouillon
* half handje gehalveerde amandelen
* 5 (Medjoul)dadels
* 1/2 ingelegde citroen
* 150 gr couscous
* 1 el gemalen korianderzaad
* 1 tl gemalen komijnzaad
* plukje saffraan
* peper en zout

Schil de winterpenen en snijd ze in plakjes van 1 cm. Breng de bouillon met de winterpeen en de saffraan aan de kook en kook de winterpenen tot ze beetgaar zijn (ca 10 min.).
Pel de uien en snij ze in grove stukken. Verwarm wat olijfolie in een tajine of braadpan en bak hierin op halfhoog vuur de uien tot ze goudbruin zien. Snij de kip in stukken van ca 2 cm, bestrooi ze met de specerijen (niet de saffraan) en bak ze mee tot ze goudbruin zien.
Schil de knoflook en gember en hak ze met de ingelegde citroen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de kip.
Voeg de winterpenen met ca. 1 dl bouillon toe aan de kip en laat deze met de deksel op de pan nog een half uurtje op het kleinste pitje sudderen tot de kip gaar is. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe. Kip met bot die niet in stukjes gesnede is heeft wat meer tijd nodig om te garen, reken dan op ongeveer 50 minuten. De kip is dan gaar als ze letterlijk van de botje afvalt.
Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Verwarm de rest van de bouillon. Snij de dadels in kleine stukjes en verdeel ze door de couscous met wat zout in een hittebestendig schaaltje. Giet er zoveel bouillon over dat de couscous een halve centimeter onderstaat en laat de couscous zo wellen.
Serveer de dadelcouscous met de saffraantajine en strooi de geroosterde amandelen erover.

.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn