Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 10 03 2010, en geplaatst in de categorie ~ pasta.

Lekker (snel)

Soms vinden mensen het toch maar raar dat ik ook regelmatig weinig tijd heb om in de keuken te staan. Ik hou toch van koken en dan neem je er toch de tijd voor? Dat zou ik heel graag willen, iedere avond lekker lang in de keuken staan, maar ja, als je lange dagen maakt en vroeg in de avond wilt sporten, dan ontkom je er niet aan. Gemiddeld 2 keer, soms 3 keer, in de week gaan we in Huize Eediete voor een snelle, maar toch gezonde hap. Waarbij vaak dankbaar gebruik wordt gemaakt van de kant-en-klare pasta’s die AH in de koeling heeft staan. Vorige week nam ik wat Hollandse kascourgettes mee en gooide ze op de bakplaat. Bijna een te eenvoudig om over te schrijven, maar zeker lekker en licht genoeg voor het sporten.

Snelle pasta met gegrilde courgettes en blauwe kaas

* ravioli met kaas
* 2 courgettes
* 1 tomaat (optioneel, bij mij moest ie op)
* 2 a 3 el olijfolie
* 1 tl balsamico-azijn
* 100 a 125 gr lekkere blauwschimmelkaas
* tijm
* peper en zout

Breng een pan water aan de kook en verwarm de grilplaat.
Snij de courgette in de lengte met een kaasschaaf in lange dunne plakken (met de dunschiller worden ze te dun).
Maak een marinade van de olijfolie, azijn, tijm, peper en zout en laat de courgette hier even in marineren.
Laat de courgettes op de plaat roosteren.
Snij de tomaat in plakjes en rooster deze even mee.
Zout het kokende water en laat hierin de pasta koken. Hoe lang? Kijk daarvoor op de verpakking en hou die tijd als richtlijn aan. Zelf proeven is het devies!
Laat de pasta uitlekken, verdeel de courgettelinten en de tomatenplakjes over de pasta en verkruimel tenslotte de kaas erover.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn