Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 28 02 2010, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Varkensrack met gekonfijte uien

Nog 1 stuk, en dan is de in porties gesneden varkensrack echt op. Vanavond stond er weer een stuk van 4 botten op het menu. Dat is wel wat groot voor 2 personen, maar wel een fijn formaat om in de oven te bereiden. Overtollig vet sneed ik weg, maar 3 a 5 mm liet ik nog aan het vlees zitten. Een restje uit het potje Ardense uienchutney dat mijn moeder eens meebracht (en dat onvermeld vaak op tafel kwam) gebruikte ik als ‘marinade’ voor het vlees. Ook tussen het vet dat ik kruislings insneed probeerde ik wat van deze gekonfijte uien te smeren. Het zoete van de gekonfijte rode uien geurde heerlijk in de oven, kleurde het vlees mooi roze en was ook zo uit het potje een goede combinatie met het vlees. Dat vlees bereidde ik op deze manier, maar niet helemaal.

Want ik kookte wat aardappelblokjes in 10 minuten net niet gaar. Deze liet ik afkoelen en marineerde ik met olijfolie, tijm en peper en zout. Zodra de kerntemperatuurmeter 40 graden aangaf (na ongeveer een half uur), legde ik de aardappelblokjes onder de varkensrack. Toen het vlees op de juiste temperatuur gekomen was (na ongeveer 20 minuten), haalde ik het vlees uit de oven, maar mochten de aardappels nog krokant worden in de oven waarvan ik de temperatuur naar 180 graden hetelucht draaide (10 minuten). 

Heerlijk met sla en honingmosterddressing.

3 reacties

 1. Anzj
  03/01/2010

  Lieve collega’s,

  Het nieuwe thema voor het FoodBlogEvent is bekend: een grote (virtuele) tafel zal gevuld worden met de buffetgerechten en/of -hapjes van iedereen. Dus zou ik jullie van hárte willen uitnodigen mee te doen met jullie favoriete, eigenzinnige, creatieve maar natuurlijk vooral zeer smákelijke inzendingen voor dit BUFFET! Alle praktische informatie is te vinden op Mangerie?!:
  http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010verjaardagsbuff.html

  KOOK ZE!
  Groeten, Anzj

 2. Han
  12/11/2016

  Leuk recept maar met welke oventemperatuur begon je voordat je deze verhoogde naar 180???

  • Edith
   01/08/2017

   Hoi Han, ik hoop dat je nu nog iets aan mijn (late) antwoord hebt, maar ik vermoed dat ik op 150 Celsius begonnen ben. Of hetelucht nog iets lager zelfs.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn