Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 07 02 2010, en geplaatst in de categorie ~ oven.

Purple meal, purple meal

Als voorproefje bekeek ik met Meneer Eediete de menukaart van het restaurant waar we binnenkort gaan eten. Daarop stond een gerecht waarin eend met rode kool werd gecombineerd. En gelijk wisten we wat we die avond zouden gaan eten (en dus maar niet in dat restaurant).
Want de rode kool, bereid naar het recept uit Pascal Jalhay proeft, lag nog in de vriezer. En ook lag er nog een eendenborst in de vriezer. In de groentenla lagen nog een paar kruimige aardappels en paarse truffelaardappels. – Maar mag ik even mijn verwondering over deze laatsten uitspreken? Want wat blijven die laatsten lang goed zeg! Waar andere aardappels al drie keer weggelopen zijn, hebben deze nog een mooi glad schilletje en nog niets aan stevigheid ingeboed. –  De paarse aardappelpuree maakte ik van 200 gram truffelaardappel en 300 gram kruimige aardappels volgens dit recept. Al schilde ik dit keer de aardappelen wel, vanwege de uitlopers op de witte aardappelen. En hier lees je na hoe je eendenborst het beste kunt bakken.

Met recht een Purple Meal. En lekker! De truffelaardappels boden een mooi, smakelijk, beetje ‘notig’ tegenwicht aan de kruidige rode kool.

Serveeridee: gebruik een grote ring en vul deze voor de helft met de lichtpaarse puree en de andere helft met de rode kool. Maar niet boven elkaar zoals gebruikelijk is, maar a la vlaflip naast elkaar.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn