Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 05 02 2010, en geplaatst in de categorie ~ aardappel.

Een onsje voldoening

Hoewel ik al jaren luidkeels verkondig niet aan goede voornemens te doen, heb ik die vaak wel. Maar het is dan niet zo dat die perse op 1 januari van een willekeurig jaar in moeten gaan. Nee, als je je iets voorneemt, kun je beter direct of zo snel mogelijk invoeren, vind ik.
Zo riep ik al eens dat ik weer vaker uit mijn kookboeken wilde koken, en die aardappelgratin gaat zeker vaker op tafel komen. Maar ik heb er nog 1: minder verspillen. Soms gaat er zo’n net-niet-kliekje de prullebak in. Te klein om nog een keer op tafel te kunnen zetten, maar te groot om zonder schuldgevoelens weg te gooien. Tot voor een paar weken geleden kende ik het begrip kliekjesdag niet, misschien moet ik die eens gaan invoeren. Maar het kan natuurlijk ook anders.
Van een restje hutspot kan je een heel lekker lunchgerecht maken, door 2 eieren te klutsen met wat peper en zout en hier het restje hutspot door te mengen. Ik had ook nog een klein stukje rookkaas over, en dat ging er ook doorheen. Vervolgens smolt ik wat boter in een koekenpan en bakte hierin de Hollandse tortilla tot de onderkant gaar is. Daarna ging de pan nog even onder de grill om ook de bovenkant te garen.

6 reacties

 1. PaulO
  02/05/2010

  Ik ben opgegroeid met kliekjesdag (zaterdag). Iedereen had klussen en activiteiten, dus geen tijd voor lang koken. Nu nog is bij mij kliekjesdag kerriedag. M;n moeder bakte de gekookte aardappels op met kerrie. Restje bloemkool? Met kerrie. Macaroni over, inderdaad, kerrie erdoor. Witlof, puree, ‘oude’ eieren, worteltje, you name it, met kerrie erdoor en even opgebakken op wat (oud) brood serveren en er was weer een zaterdag-maaltijd. Ik doe het ook nog vaak. Jong geleerd, oud gedaan.

 2. Silvia
  02/06/2010

  Onder de gril van je Falcon oven!
  We hebben hem nu (eindelijk) ook! Sinds vorig weekend staat hij te pronken in onze nieuwe keuken. Ben al het een en ander aan het uitproberen.
  Ik heb alleen nog een beetje ruzie met het handyrack. Krijg hem er niet uit…..

 3. Edith
  02/06/2010

  Dat is wel een goed idee, PaulO, er een curry van maken. Of een soep, dat kan ook. Al vrees ik dat dat met mijn gevarieerde restjes toch wel lastig wordt: ene dag wat couscous, dan wat pasta, dan weer aardappel. Dat zal me een soep worden..

 4. Edith
  02/06/2010

  Gefeliciteerd, Silvia! Ik vind het nog steeds een fijn apparaat, en vooral zo lekker ruim op het fornuis. En mbt dat handyrack: pootjes naar buiten buigen en dan komt ie wel los, heb er eigenlijk nooit problemen mee gehad. Wel met het feit dat er geen ovenplaat bij geleverd werd :-(

 5. Silvia
  02/07/2010

  Die ovenplaat is dan een verbetering, want die heb ik wel, samen met 4 roosters.
  Heb intussen inderdaad het handyrack er uit, is inderdaad niet lastig….
  Vind het alleen nog spannend om de slide-out grill te gaan gebruiken. Mag ik vragen waar jij hem zoal voor gebruikt?
  Op dit moment maakt de oven overuren. Heb het 7 maanden zonder moeten stellen, dan kom je er pas achter wat je eigenlijk heel veel gebruik maakt van de oven….

 6. Edith
  02/07/2010

  Zeven maanden zonder oven? brrrr… alhoewel, voor mijn Falcon moest ik het doen met een zeer eigenwijze combi-magnetron-oven die niet wilde luisteren en bijvoorbeeld na het voorverwarmen op magnetronstand sprong… dag cake! :-(
  En de bovengrill gebruik ik dus vooral om te gratineren. Ik gebruik daar niet altijd de bijbehorende plaat of rekje voor, maar haal deze eruit en zet mijn schaal oid op de bodem van deze oven. Maar ook gebruik ik ‘m om iets echt te grillen, grote garnalen bijvoorbeeld, of spiesjes vlees ofzo, de bakplaat op de oven geeft immers niet van die mooie grillstreepjes.. En hij gaat nog eens een stuk sneller!

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn