Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 03 01 2010, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Varkensrack

In de vriezer had ik ook een mooie stukken varkensrack gelegd. En een deel ervan werd al weer binnen een week ontdooid. De mooie vetlaag sneed ik, net zoals bij een eendenborst, kruislings in. Een tip die ook Herman den Blijker en Gordon Ramsay bij nader inzien gaven voor vetrijk varkensvlees in hun boeken Dichtbij (en soms ver weg) respectievelijk Het beste van de meesterchef.

Varkensrack uit de oven

* 1 varkensrack – ik had een stuk van 4 ribben
* peper en zout

Verwarm de oven voor op 140 graden.
Snijd het vet van de varkensrack kruislings in tot op het vlees (dus niet door het vlees). Bestrooi het vlees met peper en zout.
Verwarm een pan met een dikke bodem op redelijk hoog vuur.
Leg het stuk vlees op de vetkant in de pan en laat het vet langzaam uitbakken en toch krokant worden.
Draai het vlees zodat ook de andere kanten mooi bruin kunnen worden.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal.
Zet het vlees in de oven en laat het ongeveer driekwartier staan (bij een stuk van 650 gram) tot de kern 58 graden is.
Haal de schaal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees zo minimaal een kwartier staan.
Hoe groter het stuk vlees, hoe langer je het vlees moet/kunt laten staan.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn