Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 31 12 2009, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Groothandelplezier

Ja, ik heb pasjes! Van deze natuurlijk, maar ook van deze, maar echt blij ben ik met het pasje van deze (al behoort ie nu tot deze keten en heeft ie geen eigen site meer). Steeds vaker worden de maandelijkse boodschappen bij een van deze groothandels gehaald, waarna elk bezoekje de vriezer weer helemaal vol komt te liggen. Vooral met vlees, omdat – ik herhaal het maar weer eens – ik die goede slager nu eenmaal niet om de hoek heb zitten.
Ook deze week reed ik met Meneer Eediete naar de groothandel. Ongemarineerde spareribs, iberico-varkensfilet, de borstjes van houtduiven, blokjes ree en iberico-racks vullen nu mijn vriezer. Een portie van de duivenfilets bereidde ik al direct:

Duivenborsten met rose portsaus en pistachenoten

* 2 tot 4 duivenfilets
* flinke kluit boter, ca 60 gram
* flinke scheut rose port
* 2 el gepelde pistachenoten

Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en leg ze apart.
Dep het vlees goed droog en strooi er peper en zout over.
Verwarm de helft van de boter in een pan tot ie bruist en bak hierin de filets aan iedere kant 2 minuten bruin.
Haal de duiven uit de pan en laat ze in aluminiumfolie rusten in een oven van ca 100 graden.
Giet zoveel port in de pan dat de bodem bedekt is, roer de aanbaksels er goed door en laat inkoken tot de port wat stroperiger wordt.
Snijdt de rest van de boter in blokjes en roer deze door de saus tot ie lekker romig wordt.
Serveer de duivenborsten met de rose portsaus en de geroosterde pistachenoten.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn