Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 22 12 2009, en geplaatst in de categorie ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/.

Worteldip met pitatriangels

Meneer Eediete haalde dit recept weer eens van stal voor zijn bijdrage aan de Kerstborrel. Lekker!

Al sinds 1999 houd ik op internet mijn favoriete recepten bij. Deze staan in mijn digitale kookboek. Maar langzaam aan breng ik ze onder in deze digitale keuken. Zoals ook dit recept. Voor de herkenbaarheid laat ik het in het originele lettertype staan en krijgt dit recept een datum mee van voor het ontstaan van deze digitale keuken. Behalve dit recept dan.

Worteldip met pitatriangels
Een verrassend hapje (ca 14 stuks)

  • 500 gr winterwortel, teentje knoflook
  • 6 pitabroodjes, 1,5 tl sambal oelek, 1,5 el citroensap, olijfolie
  • 3 tl komijn, 2 el ketoembar (korianderzaad), versgemalen peper en zout

Wortel schoonmaken en in stukken in ca 10 min gezouten water gaar koken
In keukenmachine wortel pureren met 1 tl sambal, 2 tl komijn en 1 tl ketoembar
Maak het mengsel wat smeuiger met citroensap en olijfolie
Naar smaak peper en zout erdoor roeren en minimaal een uur laten afkoelen
Rest van de sambal en ketoembar mengen met olijfolie
Pitabroodjes halveren en de binnenkanten insmeren met het oliemengsel
De gehalveerde pitabroodjes in 6 punten snijden en onder de grill in 1 a 2 min goudbruin bakken

Evt worteldip serveren op bladeren veldsla en garneren met zwarte olijven

Bron: Allerhande

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn