Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 25 11 2009, en geplaatst in de categorie ~ overig.

Spaanse hutspot

spitsuurkokenIk heb een keer de vraag gekregen of het niet veel werk was, om zo’n kookboekrecensie voor koken.blog.nl te schrijven. “Je moet dan immers toch alle recepten uit het boek uitproberen?”, was de achterliggende gedachte bij deze vraag. Eerlijk gezegd probeer ik zelden vantevoren een recept uit, maar vaak kies ik een recept dat ik wel graag zou willen uitproberen. Achteraf ben ik dan ook nog geen enkele keer teleurgesteld geweest. Al moet ik er dan wel eerlijk bij vertellen dat ik zelden het recept letterlijk volg, maar het recept lees en met ik hetgeen in mijn geheugen is opgeslagen in de keuken aan de slag ga.

Deze week probeerde ik dit recept voor Spaanse hutspot uit het kookboek Spitsuurkoken van Loethe Olthuis. Het is een snelle en lichtere variant op de bekende hutspot. Ik maakte het voor 2 personen met 2 flinke winterpenen, 3 uien, het kleine Hak-potje witte bonen (zonder saus) en de hele Stegeman-chorizo (al kokende had ik al flink wat van de gebakken chorizo gesnoept dat ik de andere helft van de worst ook maar gebakken heb en door het gerecht deed). De regen verhinderde me om rozemarijn van het balkon te plukken dus dat werd vervangen voor gedroogde provencaalse kruiden. Het onthouden waard!

 

Vond je dit leuk of lekker? Dan lust je vast ook dit:

 1. Geroosterde hutspot Omdat mijn halve familie in Leiden woont, is hutspot voor...
 2. Spaanse tortilla Vooruit, ook dan het volledige recept voor de aardappelomelet: *...

4 reacties

 1. © RJ
  11/25/2009

  Bang dat je oplost van een paar Hollandse drupjes regen? Ben jij nou een jongen van Jan de Witt?! Ohwnee, je bent een meisje…! ;-)

 2. Edith
  11/25/2009

  Nee, niet bang om op te lossen, vooral geen zin om nat te worden ;-)

 3. Yvon
  12/01/2009

  Die is grappig, eerst alle recepten koken voor je een letter gaat schrijven over een kookboek. Dat schiet niet op dan met het recenseren van al het kookboekengeweld ;-) Probeerde altijd wel de recepten bij de stukjes voor Rubriek eerst te maken, maarja dan heb je het over 2-3 gerechten. Deze Spaanse hutspot lijkt me eigenlijk best lekker!

 4. Edith
  12/02/2009

  Is ie ook, Yvon!

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

Waarom is mijn biefstuk de ene keer perfect mals en de andere keer niet?
Hoe hanteer je eigenlijk een koksmes?
Wat kan je allemaal met groenten?
Hoe fileer je vis?
Maakt het nou echt zoveel uit welke bloem je gebruikt om pasta te maken?
Waar moet ik op letten als ik zelf bouillon wil maken?
En wat is belangrijk bij het uitkiezen van wijn bij mijn gerecht?

Stel jij jezelf geregeld één of meer van deze vragen?
Doe dan mee aan mijn kookcursus Kooktechnieken voor culi’s? In 8 lessen beantwoorden we ze allemaal!

Hier vind je meer info over de inhoud van de lessen.
De cursus wordt gegeven in Waalre (regio Eindhoven) en Vleuten (regio Utrecht). Hier staat meer informatie over de data voor het voorjaar van 2013 en hoe je je kunt aanmelden.