Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 06 11 2009, en geplaatst in de categorie ~ pasta.

Pasta met pompoensaus

Heb jij dat nou ook? Dan ga je het huis uit met een geweldig lekker kookidee, maar verandert dat onderweg en in de winkel nog minstens 2x? Eerder deze week vond ik het echt pompoenweer en had ik zin in risotto. Dat is een fijne combinatie (kijk maar 1 en 2) en ik werd blij van het idee. Maar in de ene winkel werd ik zo lang opgehouden dat risotto niet meer ging lukken, omdat ik niet heel veel kooktijd zou hebben. En het plan veranderde om iets makkelijks met pompoen, couscous en merguez-worstjes te doen. Buiten keek ik op de klok en vreesde ik dat dat ik zelfs dat niet meer zou gaan redden. Een snelle gevulde pasta met pompoensaus, me dit recept vaag herinnerend, zou het dan moeten worden. En zo gezegd…

Pasta met pompoensaus

* 200 gr gevulde pasta, ik had de noten-kaasravioli van AH
* kleine pompoen van ca 500 gram
* 150 gr ontbijtspek, aan een stuk
* 2 el verse bladpeterselie
* peper

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in blokjes van ca 1 cm.
Kook de pompoen in gezouten water gaar, ca 8 minuten.
Bak intussen het spek in blokjes in een koekenpan zonder vet krokant. Bij mijn ontbijtspek kwam er nog zoveel vet vrij, dat ik deze tussentijds heb afgegoten.
En kook intussen de pasta zoals het hoort.
Hak de peterselie fijn.
Meng de pasta met de pompoenblokjes en spek, geef er een draai met de pepermolen over en garneer met de peterselie.

TiP: Vervang de peterselie door tijm of rozemarijn.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn