Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 23 10 2009, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Gebakken knolselderij met cashewnoten

Terwijl ik het recept voor Frites met cashewnoten uit het kookboek De Indiase keuken van Anjum aan het overtypen was voor koken.blog.nl, vroeg ik me af of ik knolselderij ook kon bakken. Een solo-maaltijd is dan een prima moment om dat te testen. En de conclusie: het kan!

Gebakken knolselderij met cashewnoten (1p)

* stukje knolselderij
* klein handje cashewnoten
* snufje (gemalen) komijnzaad, snufje gemalen korianderzaad en wat gemalen geelwortelpoeder
* peper en zout naar smaak

Schil de knolselderij en snijd ‘m in kleine stukjes.
Breek de cashewnoten in wat kleinere stukken en rooster ze in een droge koekenpan. Zodra ze beginnen te ruiken voeg je de specerijen toe en deze roer je er goed door. Na ca. 10 seconden het mengsel uit de pan halen.
Verwarm wat olie in dezelfde koekenpan en bak hierin de stukjes knolselderij rondom bruin (en gaar).
Meng op het laatst het cashew-specerijenmengsel erdoor en eet smakelijk!

Ik at het met een eenvoudige salade van een restje spitskool, een paar gewelde abrikozen en een dressing van honingazijn, mayonaise, peper en zout. Maar de volgende keer moet ik iets voorzichtiger met de azijn zijn.

De rest van de knolselderij blancheerde ik en wordt in de vriezer bewaard. Nu nog iets verzinnen met de stengels van de knolselderij, het blad, de tweede knolselderij (ik denk dat ik hier inspiratie ga opdoen), tomaten, courgette, komkommer, uien, winterpeen, basilicum en bieslook. Tips zijn welkom, en deze ingredienten hoeven niet allemaal in 1 gerecht te worden verwerkt!

5 reacties

 1. Yvon
  10/25/2009

  Ok! Winter-erwtensoepkomterweeraan en ik blijf altijd met een halve knolselderij zitten. ‘Maak er puree van’ hoor je dan, wat ondenkbaar is hier, beste tip ever dit recept, tnx.

 2. Edith
  10/25/2009

  Dank je Yvon, en even Googlen op gebakken knolselderij levert (zag ik nadat ik dit berichtje schreef) ook nog wel wat leuke varianten op! Succes ermee!

 3. Marianne
  10/26/2009

  Het is toch wat zo’n training snijtechnieken!!! Zit je met al die harde groenten.
  Gelukkig(?) voor jouw is het volgende keer vlees.
  Zal mijn man ook blijer mee zijn, zijn hartje ging sneller kloppen toen ik met al die doosjes thuis kwam. Alleen bij het zien van de inhoud was zijn enthousiasme heel snel weg. Je snapt ook hij verheugd zich erg op 16 november LOL

 4. Edith
  10/28/2009

  Ik temper zijn enthousiasme maar alvast, maar ik denk niet dat we veel zullen maken dat geschikt zal zijn om de volgende dag te eten…

 5. Edith
  10/28/2009

  Enne, inmiddels ben ik al aardig door de voorraad heen. Heb nu alleen nog veel uien en 1 knolselderij over, en die zijn nog wel even bewaarbaar!

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn