Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 22 10 2009, en geplaatst in de categorie ~ pasta.

Pasta solo

Ik had deze inleiding natuurlijk kunnen gebruiken om een heel verhaal te schrijven over de Pasta Putanesca. Maar de eerlijke waarheid is dat ik er pas achter kwam dat ik dit gerecht gemaakt had, toen ik het toch even ging nakijken. Ik stond in de keuken met een paar tomaten die ik overhad van de tomatentest. En met wat ingredienten die nog in de koelkast lagen rommelde ik onderstaande in elkaar. Snel, gemakkelijk, licht en een heerlijke solo-maaltijd. Maar omdat ik bijna zeker wist dat ik dit of een vergelijkbaar recept al eens onder ogen had gehad, typte ik de belangrijkste ingredienenten in Google in. En toen bleek dat ik inderdaad spontaan mijn eigen versie van dit bekende pasta-recept gemaakt:

Pasta Solo
Voor 1 persoon dus

* 70 gr pasta, ik had tagliatelle
* 3 tomaten, 1 sjalotje
* 1/2 el tomatenpuree
* 1 ansjovisfilet, 8 olijven (groen en zwart), paar (gezouten) kappertjes
* verse basilicum en peper

Laat de ansjovis in wat olijfolie smelten en bak dan het gesnipperde sjalotje even aan.
Bak de tomatenpuree even mee, en doe dan de tomaten in partjes in de pan. Laat deze in het eigen vocht smoren.
Voeg zodra de tomaten uit elkaar beginnen te vallen de olijven in stukjes en de afgespoelde kappertjes toe.
Gooi nu ook de verse pasta in het kokende gezouten water. 
Breng de saus op smaak met peper en garneer met een siffonade van basilicum.

Nu moeten de twee knolselderijen, wat wortelen, een netje uien, een courgette en een komkommer die ook over waren nog een bestemming krijgen..

1 reactie

  1. love2bake
    10/23/2009

    Pasta valt altijd goed en ik ben er dol op ^^

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn