Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 18 10 2009, en geplaatst in de categorie ~ groenten/vlees/vis.

Gestoofde spitskool

Aan het einde van de middag bracht ik Meneer Eediete naar Schiphol en vertelde hem dat ik iets met spitskool en de aardappels die nog in de la lagen wilde doen met het eten. En hij adviseerde prompt om er de Confits de Canard die we uit Frankrijk meebrachten bij te eten. Hmmmm, dat klonk toch wel een stuk lekkerder dan het gekookte eitje dat ik erbij bedacht had, en de hele terugweg zat ik te dubben. Want ik had stiekem ook al besloten om in mijn weekje alleen-eten zoveel mogelijk vegetarisch te eten.
Dus eenmaal thuis in de keuken besloot ik toch tot het ei. Maar eerder gesmolten eendenvet gebruikte ik wel om de aardappeltjes in te bakken en de spitskool in te stoven! De gestoofde spitskool was zo enorm lekker, dat ik na het eten bijna nog een portie ging maken. De gedachte aan het schaaltje yoghurt met Toula’s zoete druiven toe weerhield me.

Gestoofde spitskool

* 1/3e tot 1/2e spitskool
* klein uitje
* 1 el eendenvet
* 50 ml kruidenbouillon
* snufje kerrie

Snipper het uitje en bak deze zachtjes glazig in het eendenvet.
Snijd de kool in dunne reepjes (vergeet niet de harde kern te verwijderen) en bak ze even mee met de ui.
Blus af met de bouillon, voeg de kerrie toe, roer goed door en laat de kool met de deksel op de pan ca. 10 minuten stoven.
Serveer het vocht dat eventueel overblijvend vocht niet mee.

Lekker met een gekookt eitje en in eendenvet gebakken aardappeltjes. Of Confits de canard, natuurlijk!

1 reactie

  1. Susan
    01/26/2016

    Kom maar eens om een eetlepel eendenvet als je ‘m nodig hebt.. Maar smaakt gelukkig ook prima met roomboter!

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn