Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 14 08 2009, en geplaatst in de categorie ~ maaltijdsalades.

Help! De andijvie loopt uit

Op mijn balkon deden de andijvie en de sla het erg goed in hun bakken. Tot ze op een dag (ik was niet thuis) besloten om de hoogte in te gaan. Het ziet er te belachelijk voor woorden uit. En ik besloot subiet om 1 van andijvie-tja-we-zullen-het-maar-geen-krop-noemen-maar-plantje om te zetten in een salade.
Ook de verschillende soorten sla hebben de kriebels gekregen en belsoten ook richting de hemel te gaan groeien (zie foto). Heeft iemand hier een verklaring voor?

sla

Maaltijdsalade van andijvie en feta

* flinke handvol andijviebladeren
* 4 eieren
* stukje feta
* 1 rode paprika
* 2 tomaten
* handje sperziebonen

Kook de eieren hard en snijd ze in partjes.
Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en kook ze in beetgaar.
Was de overige ingredienten, indien van toepassing, en snijd ze in hapklare stukjes.
Verdeel de bladen andijvie en alle overige ingredienten over 2 borden.
Maak een dressing door een lekkere azijn met peper en zout te mengen en hier langzaam goede olijfolie aan toe te voegen. Verdeel de dressing over de salade.

Lekker met brood en gezouten boter!

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn