Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 02 07 2009, en geplaatst in de categorie recepten.

Risotto met tuinbonen

Het is al weer de zoveelste variant van risotto met tuinbonen, maar in huize Eediete zijn we nu eenmaal dol op deze combinatie. Niet alle versies haalden mijn digitale keuken, maar deze wel. De boerenmarkt in Den Haag was de leverancier van de tuinbonen en ook kocht ik er een stukje zachte (boeren)geitenkaas.

* 160 gr rijst voor risotto
* 50 gr gerookt ontbijtspek
* 1 teen knoflook, 1 uitje, 1 kilo verse tuinbonen (of 2 a 3 ons gedopte tuinbonen uit de vriezer)
* geraspte schil van 1 citroen
* ongeveer een halve liter kippenbouillon, flinke scheut witte wijn
* parmezaanse kaas, klont boter, 150 gr zachte geitenkaas
* 3 takjes bonenkruid, peper en zout

Dop de tuinbonen en dop ze evt dubbel (zie ook hier). Verwarm de bouillon tot deze net kookt.
Verwarm voor de risotto een flinke klont boter in een koekenpan met een dikke bodem, bak daarin zachtjes het fijngesneden spek. Dan de fijngesneden knoflook en ui erbij tot de ui glazig is. Bak ook de rijst even mee tot deze al het vet opgeslokt heeft. Blus af met de witte wijn en als deze geabsorbeerd is, voeg je de ongeveer een kwart van de bouillon toe. In de tijd die de risotto nodig hebt, kook je de tuinbonen met de deksel op de pan in ca 8 minuten gaar in de rest van de bouillon en de takjes bonenkruid.
Iedere keer als je risotto droog wordt, neem je een beetje vocht weg bij de tuinbonen en voeg je dat aan de tuinbonen toe. Het lukte mij om het zo uit te kienen dat de tuinbonen klaar waren, en ik het kookvocht kon afgieten bij de risotto, waardoor deze precies goed werd.
Verdeel de tuinbonen en de geitenkaas in stukjes over twee borden en zet ze even onder de grill.
haal de risotto van het vuur af en roer er een flinke klont boerenboter, de geraspte citroenschil en de geraspte parmezaanse kaas en serveer met de tuinbonen.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn